Služba za zapošljavanje KS: Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja

Javna ustanova "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" objavila je Javni poziv nezaposlenim osobama da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

U  cilju  realizacije  Programa  mjera  za  podsticaj  zapošljavanja  i  održavanja  više  stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2016. godini sa načinom i kriterijima za realizaciju, Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”, poziva nezaposlene osobe koje imaju osnovne pretpostavke da se bave samostalnom djelatnošću u Kantonu Sarajevo, da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja.

U cilju provođenja ovog programa Služba će nezaposlenim osobama koje budu obuhvaćene Programom, mjesečno, u trajanju od 12 mjeseci, refundirati sredstva u ukupnom iznosu od 600,00 KM, za isplatu plaća i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja (17.4.2017.).

Javni poziv preuzmite ovdje!

Aplikaciju za javni poziv preuzmite ovdje!

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X