Savjeti: Osam malih trikova za brži gubitak kilograma

Vjerovali ili ne, čak i nošenje visokih potpetica spada u trikove za brže mršavljenje. Pogledajte i ostale trikove za brži gubitak kilograma.


Gubitak kilograma često je spor posao, a svi bi poželjeli da postoji način da se stvari malo ubrzaju. Postoji mnogo indirektnih načina da sagorite više kalorija, potisnete apetit i poboljšate tonus mišića.

Advertisements

Bright Side donosi 8 malih savjeta i trikova za mršavljenje.

1. Zapalite svijeću sa mirisom vanilije

Advertisements

Zamislite svijeću s mirisom vanilije. Zvuči slatko, zar ne?  Vanilija je poznata kao okus sladoleda i stvari koje se teško povezuju s gubitkom kilograma. Ipak, kada provedimo puno vremena u okruženju sa mirisom slatkog, to nam zaustavlja apetit. Vanilija ubija želju za slatkom, posebno čokoladom. Dakle, ispuniti svoj dom mirisom vanilije dobar je način da se apetit smanji.

2. Jedite neoguljeno voće i povrće

Nema sumnje da jesti voće i povrće čini čuda za vaše zdravlje. Ali još su korisniji ako se konzumiraju s korom. Kore su prepune antioksidanasa i vlakana, što pomaže smanjiti glad i duže se osjećate sitijima. Dobre bakterije koje žive u mikroflori našeg želuca također se hrane vlaknima i proizvode masne kiseline, pojačavajući osjećaj sitosti.
I kao bonus, jedenje kora može vam pomoći u prevenciji nekih teških bolesti, poput raka i Alzheimerove bolesti.