Rok za prijavu na Konkurs za stipendije Fondacije “Konrad Adenauer” produžen do 8. oktobra

Predstavništvo u Bosni i Hercegovini Fondacije "Konrad Adenauer" produžilo je rok za prijavu na Konkurs za dodjelu stipendija studentima prve i druge godine master studija u akademskoj 2021/22. godini do 8. oktobra.


Predstavništvo u Bosni i Hercegovini Fondacije “Konrad Adenauer” produžilo je rok za prijavu na Konkurs za dodjelu stipendija studentima prve i druge godine master studija u akademskoj 2021/22. godini do 8. oktobra.

Advertisements

Pravo na dodjelu stipendija imaju državljani Bosne i Hercegovine, ne stariji od 30 godina, redovni studenti na 1. ili 2. godini drugog ciklusa / 4. ili 5. godine studija (sve studijske grupe) na nekom od univerziteta u BiH, koji su volonterski angažovani u bosanskohercegovačkom društvu i imaju prosjek ocjena najmanje 8,00 odnosno 3,5 (svi ispiti uključujući i prvi ciklus).

Advertisements

Stipendiranje obuhvata novčanu stipendiju u visini od 320 KM mjesečno za jedan semestar uz mogućnost produženja na cijelu akademsku godinu, kao i prateći program za stipendiste.

Aplikacije se dostavljaju u elektronskoj formi kao jedan dokument u PDF formatu na sljedeći e-mail: sarajevo@kas.de, a dokumentacija dostavljena u drugačijem formatu neće biti uzimana u razmatranje.

Iz Fondacije napominju da bivši stipendisti/ce Fondacije Konrad Adenauer nemaju pravo prijave, a za više detalja pogledati Konkurs Fondacije Konrad Adenauer za dodjelu stipendija studentima master studija u akademskoj 2021/22. godini.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!