Recept za studente: Pohovani pizza sendviči koji će vas oduševiti

Sendvič jedemo za doručak, užinu, ručak i večeru, a pripremati ga možemo na 100 različitih načina.


Od najjednostavijeg sendviča koji se sastoji od šnite kruha, šunke i sira, preko toplih i tost sendviča pa sve do onih malo kompliciranijih varijanti, slanih i slatkih – samo nebo nam je granica kad su sendviči u pitanju.

Advertisements

Studenti se inače ne mogu pohvaliti sa viškom vremena za spremanje obroka. Da budemo iskreni, ni finansijsko stanje im nije bajno, posebno na kraju mjeseca.

Januarsko-februarski period je vrijeme u kojem studenti zaista imaju malo vremena zbog zimskog ispitnog roka. No, ipak, jesti se mora, kako bi imali dovoljno energije za učenje. Danas vam donosimo jedan jednostavan recept za sendvič.

Sastojci:

  • 4 kriške hljeba
  • 1 kašika margarina
  • 1 kašika majoneze
  • 1 kašika kečapa
  • 10 kolutova čajne kobasice ili sudžuke po želji
  • 50g sira
  • 1 jaje
  • 4 kašike mlijeka
  • prstohvat soli

Priprema

Unutrašnjost kriški premazati margarinom, majonezom i kečapom, rasporediti čajnu i rendani sir, pa preklopiti. Napraviti 2 sendviča.

Umutiti jaje, mlijeko i so. Zagrejati tavu sa uljem (4 kašike), pa sendviče umočiti u umućena jaja sa mlijeekom kratko sa obje strane i staviti na ulje da se isprži prvo sa jedne, a potom i sa druge strane.

Pogledajte u videu kako to izgleda: