Prvi dolazak u Homework Hub: Koje su cijene članarine, šifra za WiFi, gdje pronaći mjesto za učenje, a gdje za druženje…

Ovako izgleda prvi dolazak studenata u Homework Hub, a donosimo vam i odgovore na najčešća pitanja.


Hub Homework

Homework Hubu je multifunkcionalni prostor za rad, učenje i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade.

HUB-ov bakšiš: Uvijek ćemo ulagati u obrazovanje, na ovaj ili onaj način

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

Luka, student Mašinskog fakulteta: Za vrijeme pandemije Homework HUB je mjesto gdje se ponovo osjećam kao student

Predstavnici Homework Huba na svojoj Facebook stranici željeli su opisati kako to izgleda kada prvi put posjetite ovaj multifunkcionalni prostor.

– Ćao, ćao, izvolite, jeste li prvi put? Jeste?! Eh, ovako, prostor je podijeljen na dvije strane, ovamo pravo, iza ovih vrata, to vam je za grupno učenje i rad, ono gdje može biti glasni, a gore na spratu uz stepenice (pokazujemo prstom desno) vam je za tiši, individualni dio, gdje svako ima svoj sto. Tu imate dvije sale, ili ako je grupa, možete koristiti tablu za lakše objašnjavanje gradiva. Marka je po satu po osobi, ja vam sad izdam račun, i onda kad vi završite, na kraju samo obračunamo, znači sada ništa ne plaćate. (Dok izgovaramo ovo, svi vade novčanik da plate odmah), Znači sada ništa ne plaćate. Postoji mogućnost i mjesečnih članarina, studentska je 35,00 KM, freelance druge cijene, ali zavisi s kojeg ste fakulteta, jer sa nekim studentskim udruženjima imamo sporazume, pa je umjesto 35,00 KM, 25,00 KM. Koji ste fakultet? Aha, eh, onda je 25,00 KM. Uzimate sada mjesečnu ili račun? (U sebi molimo sve da uzme mjesečnu). Po satu? Dobro. Ako ćete pravo iza ovih vrata, tu vam je Wifi Homework HUB 1, šifra bolje uči za 10 (boljeucizajedannula), a ako ćete na sprat, Homework HUB 2 je mreža, ista šifra. Ako želite nešto da popijete isto možete naručiti, a i ne morate.

I nakon 16 mjeseci rada, ovaj gore tekst su naučili gotovo svi članovi (duže nam je trebalo da ga napišemo, nego što izgovorimo).
Pauze možete ovdje napraviti u glavnom lobiju, gdje je novost da svoje moždane ćelije od sada razvijate uz šah! Pozivamo sve zainteresirane da dodju i odigraju po koji turnir, ili nauče one koje ne znaju. Šah je odlična vježba za strateško učenje, pamćenje i razvijanje moždanih vijuga!

Po završetku: Je li sve bilo okej? Jestee! Pregorili smo, ali sve smo prešli, super mjesto! Uzet ćemo mjesečne sljedeći put! Jeeeeejiii!

Čekamo vas sutra!

PS Šah je 99 % taktika. Richard Teichmann (Kao i učenje u HUB-u), napisali su predstavnici Homework Hub-a na svojoj Facebook stranici.

Proces korištenja Homework HUB-a:Ćao, ćao, izvolite, jeste li prvi put? Jeste?! Eh, ovako, prostor je podijeljen na…

Posted by Hub Homework on Sunday, 28 March 2021