Luka, student Mašinskog fakulteta: Za vrijeme pandemije Homework HUB je mjesto gdje se ponovo osjećam kao student

Pandemija je pokvarila studentski život, ali u Homework HUB-u se možete ponovo osjećati kao student.


Danas vam donosimo priču o vrijednom i ambicioznom Homework HUB članu. Riječ je o studentu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koji se zove Luka Repić.

Advertisements

Kada su u pitanju motivi zbog kojih je mladi Luka upisao Mašinski fakultet na UNSA, ovaj student je rekao sljedeće:

Advertisements

 – Životni san mi je da se preselim u Italiju, u grad Veronu i da radim u firmi koja se bavi proizvodnjom motora za auta. Stoga sam odabrao studiranje motora i vozila na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Opširnost mašinskog fakulteta zainteresirala je mnoge mlade buduće inženjere zbog čega su se i odlučili za studiranjem na mašinstvu. Samim time sam se pronašao u okruženju ljudi sa drugačijim ciljevima, pa je upoznavanje sa tim ljudima bilo veoma zanimljivo, te sam se upoznao sa nekim od najfinijim i zabavnim ljudima koji su mi postali ne samo kolege, već i veoma dragi drugovi i drugarice.

O Homework HUB-u ima samo riječi hvale. Naime, pandemija i online nastava uveliko je “pokvarila” studentski život, druženja su svedena na minimun, a o psihičkom stanju studenata se ne govori.

 – Za vrijeme izolacije i pandemije, Homework HUB za mene predstavlja mjesto gdje se ponovo osjećam kao student, rekao je Luka.

Ali to nije sve o Luki, ako odete web stranicu Homework HUB-a u kolumni #ScienceIsIN moći ćete pročitati Lukin i Benjaminov rad, koji su nedavno imali zadatak iz Fizike na temu “Černobilske katastrofe”. Obojica su dobili najviše bodova.

A gdje su pisali radove? Pa, gdje drugo nego u HUB-u.

Više o toj temi možete pročitati klikom ovdje.

https://www.facebook.com/HUBhomework/posts/1283699112032144

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!