Prva faza EESTEC Competition for Android uspješno završena

Prva faza EESTEC Competition for Android koja se sastojala od prijave ideja za Android aplikacije okončana je u ponedjeljak 15.12.2014. godine. Broj prijava ove godine premašio je očekivanja - preko 500 prijavljenih ideja iz više od 50 država svijeta na 6 kontinenata.


poster eestec competition for android 4

Prva faza EESTEC Competition for Android koja se sastojala od prijave ideja za Android aplikacije okončana je u ponedjeljak 15.12.2014. godine. Broj prijava ove godine premašio je očekivanja – preko 500 prijavljenih ideja iz više od 50 država svijeta na 6 kontinenata.

EESTEC Competition for Android je takmičenje u izradi Android aplikacija koje po četvrti put organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC. Takmičenje se sastoji iz dvije faze. U prvoj fazi koja je trajala do 15. decembra bilo je potrebno osmisliti ideju za aplikaciju i poslati tekstualno objašnjenje ideje. Druga faza, razvijanje aplikacije i predaja finalnog rješenja traje do 20. marta 2015. godine. Dodjela nagrada za pobjednike bit će održana u maju na EESTEC Kongresu u Madridu.

EESTEC LC Sarajevo je radio na promociji ovog takmičenja na lokalnom nivou. Pored promocije na fakultetu i putem medija, organizovan je i Android dan na kojem su studenti mogli informisati o takmičenju, Android programiranju i radu Udruženja. Android dan je održan 8. decembra u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Poseban dio ovog dana bila je prezentacija odnosno uvod u Android programiranje gdje su objašnjeni razlozi zašto je Android izabran za takmičenje i koje su to prednosti ove platforme. Ovaj dio prezentacije održali su mentori zaduženi za pomaganje prijavljenim timovima koji se obučavaju u Atlant BH.

Sljedeća aktivnost koju EESTEC LC Sarajevo planira realizirati je Android Workshop u februaru naredne godine. Tokom te radionice svi koji su se prijavili na takmičenje moći će doći i tražiti pomoć ukoliko imaju neki problem pri izradi aplikacije, stoji u saopštenju organizatora.

(STUDOMAT.ba)