Proslavljen prvi rođendan studentske organizacije AIESEC Banja Luka

U ponedjeljak, 8. jula 2013. godine, u Muzičkom paviljonu parka Petar Kočić, obilježena je prva godina postojanja lokalne kancelarije studentske organizacije AIESEC Banja Luka. Ovom prigodom prisutni su bili u mogućnosti da se pobliže informišu o načinu rada ove studentske organizacije.


AIESEC LC BL Izvrsni odbor sa alumnijima

U ponedjeljak, 8. jula 2013. godine, u Muzičkom paviljonu parka Petar Kočić, obilježena je prva godina postojanja lokalne kancelarije studentske organizacije AIESEC Banja Luka. Ovom prigodom prisutni su bili u mogućnosti da se pobliže informišu o načinu  rada ove studentske organizacije.

AIESEC LC BL Izvrsni odbor sa alumnijimaAIESEC Banja Luka je, nakon kraće pauze u radu, reosnovan prošle godine od strane nekolicine mladih i ambicioznih studenata, vođeni inicijativom Andree Đerman, prve predsjednice novosnovane lokalne kancelarije. Ova organizacija je danas zastupljena u 124 države svijeta, a primarni cilj iste jeste okupljanje mladih studenata u cilju unapređenja liderskih sposobnosti, timskog duha i stvaranja proaktivnog društvenog pojedinca. Pored toga, organizacija AIESEC pruža mladim ljudima mogućnost sticanja praktičnog iskustva,  jer ista u svom sistemu svakodnevno nudi nekoliko desetina hiljada volonterskih i stručnih praksi.

Prezentaciju povodom obilježavanja godišnjice lokalne kancelarije otvorila je novoizabrana predsjednica AIESEC-a Banjaluke, Vanja Partalo, obrativši se prisutnima i zahvalivši  se svima koji su prepoznali potencijal i pružili podršku  mladim ljudima u AIESEC-u.

– Imali smo priliku da studente naših fakulteta uključimo u projekte stručnih i volonterskih praksi, a isto tako i da ugostim troje praktikanta iz Rusije, Mađarske i Ukrajine, istakla je Partalo te pozvala sve zainteresovane studente da se jave i informišu o svim dostupnim praksama na email: exchange.banjaluka@gmail.com ili na Facebook stranici AIESEC Banja Luka.

(STUDOMAT.ba)