Konkurs za stipendije za studiranje na švicarskim univerzitetima
Pripremite pečena jaja u hljebu za samo deset minuta
Pečena jaja u tost hljebu savršeno je jelo za doručak posebno ako imate goste. Osim što ga možete pripremiti za samo deset minuta, neće vam biti potrebno ni mnogo sastojaka.

Pečena jaja u tost hljebu možete poslužiti s raznim umacima, sirevima i sezonskom salatom, prenosi klix.ba.
Potrebni sastojci za pripremu:
2 kašike putera
6 kriški tost hljeba
6 velikih jaja
so i biber
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 280 stepeni. Pleh u kojem ćete peći tost premažite puterom,a potom premažite i tost hljeb i to s obje strane.
U sredinu hljeba napravite krug. Pecite ih nekih šest minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Kada izvadite tostove, u sredinu svake kriške razbijte po jedno jaje. Začinite solju i biberom. Vratite u pećnicu i pecite osam do deset minuta.
Služite ih s raznim umacima, sirevima, avokadom i sezonskom salatom.
(STUDOMAT.ba)