Prikladan outfit za ispit!

Iako većina fakulteta nema striktno određen dress code jasno je da se na ispit mora dolaziti prikladno odjeven. Svaki student trebao bi se pridržavati određenih pravila oblačenja. Ako ne znaš što obući na ispit, mi ti donosimo nekoliko osnovnih savjeta.


Odijelo čini čovjeka izreka je koja zaista nešto i znači. Ljudi često stvaraju mišljenje o nama na temelju toga kako izgledamo, kako se oblačimo i općenito kakva nam je vanjska pojava. Iako to nije uvijek najbolje, to je nažalost tako pa se u skladu s tim trebamo i ponašati, prenosi x-ica.com.

Advertisements

Udobnost prije svega

Udobnost je jedan od najvažnijih faktora kod oblačenja. Da se osjećaš ugodno posebno je važno kod pisanja ispita. Ako si nervozan ili se ne osjećaš dobro ni rezultati neće biti ništa bolji. Također je važno da kod prilagođavanja garderobe za fakultet ne izgubiš svoj stil. Nitko od tebe ne očekuje da ne budeš ono što jesi ili da mijenjaš svoj osobni stil, traži se samo umjerenost.

Izbjegavaj kratke hlačice i minice

Prvo i najvažnije pravilo je sljedeće – na ispit se ne smije dolaziti vulgarno obučen. Pravilo nalaže da su dozvoljene hlače ispod koljena, jednako tako i suknje. Vruće hlačice i minice ne dolaze u obzir. Postoji razlika između plaže i visokoškolske ustanove.

Jednako je tako zabranjena i pretjerana šminka. Malo šminke nikad ne šteti, ali ni u čemu se ne smije pretjerivati. Maskara, ruž i malo rumenila sasvim je dovoljno šminke za izaći na ispit. Neki profesori znaju biti i protiv nalakiranih noktiju, dok drugima to ipak ne smeta.

Advertisements

Na ispit nipošto ne smiješ doći s napadnim nakitom (velike naušnice, šarene ogrlice, broševi i slično). Malo nakita je dozvoljeno, ali on ne bi smio biti upadljiv i ‘kičast’.

Majice s dekolteom su zabranjene

Majice s pretjeranim dekolteom i inače izgledaju vulgarno, ali kada se u njima dođe na ispit samo je još gore. Neki profesori idu toliko daleko pa svojim studentima ne dozvoljavaju ni majice s kratkim rukavima, da ne govorimo o majicama bez rukava. Da te tvoje outfit ne bi doveo u sličnu situaciju prethodno se raspitaj u čemu se smije, a u čemu ne smije doći na ispit kod određenog profesora. Učiti na tuđim greškama, u ovom slučaju kolege, definitivno je bolje nego biti otjeran s ispita i pasti ga.

Studentima se preporučuje obući ležernu odjeću koja uključuje: odijela, suknje i haljine dužine do ili ispod koljena, hlače, traperice, hlače sportskoga kroja za svaki dan, majice dugih ili kratkih rukava, košulje, bluze, džempere, prsluke, tenisice, cipele za svaki dan i druga akademski primjerena odjeća.

(STUDOMAT.ba)