Prijavite studentski rad na Sarajevo Innovations Festival (SIFI) 2021 i osvojite novčane nagrade

STELEKS, matično udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo, poziva vas na petu smotru studentskih radova Sarajevo Innovations Festival (SIFI) 2021 - petu smotru studentskih radova namijenjenu mladim inovatorima iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i ostalih srodnih oblasti. Predaja radova može se izvršiti do 13. oktobra 2021. godine.


unnamed 4
Foto: Mreža za izgradnju mira

Udruženje STELEKS nastalo je 1968. godine i ponosni je dobitnik Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva. Također, STELEKS svoju historiju ispisuje raznim uspješnim projektima poput Sarajevo Innovations Festival (SIFI), Steleksijade, Novogodišnji i Osmomartovski kviz, STELEKS – predispitne vježbe, te organiziranje odlaska studenata na takmičenja poput Elektrijade i STEM Games.

Neki od učesnika SIFI 2017 dobili su priliku da njihov rad bude objavljen i u poznatom časopisu IEEE Access.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

STELEKS planira održavanje uživo u Sarajevu 23. oktobra 2021. godine, ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli. U suprotnom smotra će se održati online i svi prijavljeni će imati priliku da učestvuju.

Predaja radova može se izvršiti do 13. oktobra 2021. godine. Deset najbolje ocijenjenih radova po kriterijima inovativnosti, aplikativnosti i poštivanja IEEE standarda, imat će priliku na dan održavanja festivala predstaviti svoje projekte gdje će dobiti finalnu ocjenu od strane stručnog žirija na osnovu svoje prezentacije, koja će pomoći u kreiranju finalnog poretka.

Učesnici će također moći prisustvovati radionicama i predavanjima stručnjaka iz prakse. Radovi će prvobitno biti ocijenjeni od strane eminentnih profesora sa tehničkih fakulteta, time prva tri mjesta očekuju vrijedne novčane nagrade:

  1. mjesto: 500 KM
  2. mjesto: 300 KM
  3. mjesto: 200 KM

Posebna nagrada dr. Branislava Peruničić će biti dodijeljena najbolje ocijenjenom studentskom radu od strane svih učesnika u vrijednosti od 100 KM. Također, svi radovi će biti objavljeni u našem zborniku radova, koji će biti dostupan svim sudionicima smotre

Kako se prijaviti?

Upustvo za prijavu rada se nalazi na linku.

Primjer kako jedan rad treba izgledati se nalazi na linku.

Učešće je u potpunosti besplatno! – uz refundaciju putnih troškova za učesnike na dan smotre.