Prijavi se na online radionicu u okviru projekta “Glas rijeke!”

Edukativna radionica će se održati 14.09.2021. godine putem ZOOM platforme od 16:30 do 18:30 sati. Svi zainteresovani mogu prisustvovati, a svim učesnicima bit će dodijeljeni elektronski certifikati o učešću.


Foto: Mreža za izgradnju mira

U sklopu projekta “Glas za rijeke!” br. TZ ZM02/12, Aarhus centar u BiH, sa svojim partnerima na projektu – UD Eko Centar Višegrad i UD Eko Habitat Goražde organizuje online edukativnu radionicu na temu „Zakonski i administrativni okvir u oblasti zaštite okoliša/životne sredine, sa posebnim osvrtom na upravljanje vodama te pregled međunarodnih praksi i relevatnih konvencija u oblasti upravljanja vodama“, prenosi Mreža za izgradnju mira.

Advertisements

Online radionice namijenjene su svim zainteresiranim građanima i građankama kao i poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima te ostalim Udruženjima koja se žele informisati o važnosti očuvanja vodenih resursa Gornje drinske-regije.

Ciljevi radionice su informisanje učesnika o zakonskom okviru u oblasti zaštite okoliša i životne sredine te o pravima građana i građanki o pristupu informacijama te sudjelovanje u donošenju bitnih okolišnih odluka. Učešće na radionicama je besplatno, no zbog ograničenog broja mjesta, apeluju da vaše učešće potvrdite putem online prijave na ovom linku ili putem email adrese: amilacitak@hotmail.com.

Advertisements

Svim učesnicima bit će dodijeljeni elektronski certifikati o učešću.

Projekt “Glas za rijeke!” se implementira u okviru šireg projekta “Misli o prirodi!” koji provodi Centar za promociju civilnog društva uz finansijsku podršku Švedske.