Prijavite se na konferenciju mladih Zapadnog Balkana

Otvoren je konkurs za prijavu na konferenciju mladih Zapadnog Balkana za sve zainteresovane studente i nedavne diplomce iz oblasti umjetnosti, humanističkih nauka, društvenih nauka i tehničkih nauka za procjenu, istraživanje i promociju vrijednosti EU ljudskog dostojanstva, slobode, demokratije, jednakosti, vladavine zakona i ljudska prava.


ius zastave

Budućnost mladih na Zapadnom Balkanu sigurno je u EU, stoga im ova konferencija omogućava da doprinesu promociji mira, slobode, pravde, socijalne inkluzije, održivog razvoja, naučnog i tehnološkog napretka, ekonomske saradnje, trgovine i poštovanja zajedničkih vrijednosti i principa EU.

Prezentuju se interdisciplinarne teme kako bi procijenili perspektive i izazove Zapadnog Balkana na putu ka EU. Konferencija podstiče da se prijave mladi iz cijelog svijeta kako bi razmijenili svoje ideje i iskustva u intelektualno podsticajnom akademskom okruženju na Međunarodnom univerzitetu u Sarajevu, Bosni i Hercegovini. Osnovni cilj konferencije je pružiti studentima obrazovno iskustvo koje ih priprema za budućnost. Benificije programa su: potvrda o prisustvu organizatora (naknada za učešće se ne primjenjuje), sve troškove pokrivaju organizatori, uključujući troškove izdavanja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Da bi se prijavili kandidati moraju biti studenti humanističkih, društvenih i tehničkih nauka ili diplomirani studenti koji rade u javnom ili privatnom sektoru, zaintersovani za razvoj svog znanja i stručnosti.

Rok za prijavu je 22.03.2021. godine, a više detalja možete pronaći ovdje. 

Za više informacija o načinu prijave na kpntaktirajte bsc@ius.edu.ba