Prijavi se na takmičenje studenata engleskog, njemačkog i francuskog jezika

Direkcija za evropske integracije, u saradnji s Ambasadom Švedske, u okviru aktivnosti obilježavanja Evropskog dana jezika (26.9.) objavljuje Javni poziv za takmičenje studenata engleskog, njemačkog i francuskog jezika.


Javni poziv za takmicenje studenata engleskog njemackog i francuskog jezika za 2021. godinu 518x445 1
Foto: Mreža za izgradnju mira

Glavni ciljevi obilježavanja ovog dana su podizanje svijesti o značaju višejezičnosti i kulturne raznolikosti Evrope, promovisanje učenja stranih jezika i jezičke raznolikosti Evrope, ali i približavanje tema u vezi s evropskim integracijama Bosne i Hercegovine mladim ljudima, prenosi Mreža za izgradnju mira.

Takmičenjem se želi promovisati učenje stranih jezika i jezička raznolikost Evrope. Ovo je odlična prilika za mlade ljude da pokažu svoje znanje i osvoje vrijedne nagrade.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Pravo učešća imaju svi studenti engleskog, njemačkog i francuskog jezika koji studiraju na nekom od fakulteta u Bosni i Hercegovini. Pobjednici takmičenja prethodnih godina nemaju pravo učešća u ovogodišnjem takmičenju.

Javni poziv je otvoren od 1.9.2021. do 15.9.2021. godine u 23:59 sati.

Prijave je potrebno poslati na e-mail adresu prevodi@dei.gov.ba, a prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

Samo blagovremeno pristigle prijave će biti registrovane.

Online takmičenje će biti održano u petak, 17.9.2020. u 12:00 sati.

Direkcija za evropske integracije je, u saradnji s Ambasadom Švedske, za studente koji osvoje prva tri mjesta na takmičenju za svaki jezik (ukupno 9 studenata) osigurala vrijedne nagrade:

  1. nagrada: smartwatch
  2. nagrada: bluetooth slušalice
  3. nagrada: bluetooth zvučnik

Način uručenja nagrada bit će utvrđen naknadno, ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a izjave i fotografije pobjednika bit će objavljene na društvenim mrežama Direkcije za evropske integracije.

Detaljne informacije o uslovima i instrukcijama za učešće te kriterijima za ocjenjivanje možete preuzeti ovdje.