Prednosti učenja u čitaonici: Posjetite u Homework Hub – prostor za učenje i druženje

Homework Hub je multifunkcionalni prostor idealan za učenje, rad i druženje.


homework hub

Iako se po čitaonicama i bibliotekama mogu uglavnom sresti jedni te isti ljudi koji uglavnom žive u domovima, sve je više novih lica i studenata koji inače žive sa roditeljima u gradu u kom studiraju.

Dok neki dolaze čisto radi druženja jer im je dosadno, ne shvatajući pri tome da smetaju onima koji su tu zaista došli da uče, većini studenata u toj prostoriji čitaonica je jedini kutak mira. Bučni cimeri, skučene sobe u domu, ukućani koji bi vas stalno nešto zapitkivali sve su to razlozi da počnete da učite u čitaonici.

Prednost učenja u svojoj sobi je naravno komfor, ali uvijek postoji opasnost da vam nešto odvuče pažnju kao što su mobitel, računar, TV. Vrlo lako ćete izgubiti motivaciju kada vam na mobilnom iskaču notifikacije sa društvenih mreža.

U čitaonici toga nema, jer ćete vjerovatno morati da isključite zvuk na telefonu da ne biste smetali ostalim korisnicima prostorije. Ukoliko i podignete glavu vidjet’ ćete samo ljude koji su nabili glavu u knjigu i uče. Sve što vam preostaje jeste da i vi učite!

Vjerovali ili ne u čitaonicama je tiše nego kod kuće.

Još jedna od prednosti odlaska u čitaonicu je ta što je vjerovatnoća velika da tamo još neko sprema isti ispit ili je tu neko od starijih kolega koji je taj ispit već položio pa vam pomoč neće manjkati ukoliko zatreba. Bar ćete načuti kakva su pitanja na ispitu, iz kojih knjiga i skripti bi trebalo da učite, na šta da obratite pažnju.

Učestalije kraće pauze tokom učenja su poželjnije i produktivnije od 1 duge pauze. Kada ste u čitaonici lakše ćete napraviti nekoliko kraćih pauza jer ćete izaći ispred na kafu, da se pozdravite sa kolegama, da razmijenite nove informacije i “tračeve” vraćate se na učenje. S druge strane kad ste kod kuće, ta kratka pauza lako će se pretvoriti u izgubljeno poslijepodne jer ćete samo na minut pogledati novu epizodu serije, zvrcnuti prijatelja, pojesti nešto slatko nakon čega se oči same od sebe sklapaju…

To bi bile samo neke prednosti učenja u čitaoni, a sigurno ih ima još mnogo. Kada ste saznali da ovaj način ima donosi mnoge benefite, predlažemo vam jedan prostor koji možete koristiti za učenje.

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade. Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

Benjamin je student koji studira RI na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, i zna proces održavanja računarske opreme, sve oko softvera i hardvera. Tako da, ako vam nešto ne štima sa vašom tehnologijom, Benju možete potražiti u Ulici Kolodvorska 12, u Homework Hubu, jer za njega to:

 – Mjesto, gdje može da uči u grupi, ili na glas, bez da ga iko opominje, ili istjera jer uči.

Homework možete posjetiti na adresi Kolodvorska 12 u Sarajevu, pratiti ih na Facebooku i Instagramu, a za više informacija kontaktirajte Homework ekipu na broj telefona 062 171 472 ili putem e-maila hubhomework@hotmail.com.