Poziv za prijavu na učešće u Innovation Lab 2013

Internews u BiH i Fondacija jedan svijet – platforma za jugoistočnu Evropu (OneWorldSEE) organiziraju I-Lab 2013. Na ovom dvodnevnom događaju, koji će se odviti od 28. do 30. juna u Konjicu, pripadnici/e medija, IT zajednice i civilnog društva udružit će snage i pomoću internetskih alatki i tehnologije, zajedno raditi na izgradnji novog formata novinarske priče, te se takmičiti za glavnu nagradu u vrijednosti od 4.000 KM.


innovation lab 2013

Internews u BiH i Fondacija jedan svijet – platforma za jugoistočnu Evropu (OneWorldSEE) organiziraju I-Lab 2013. Na ovom dvodnevnom događaju, koji će se odviti od 28. do 30. juna u Konjicu, pripadnici/e medija, IT zajednice i civilnog društva udružit će snage i pomoću internetskih alatki i tehnologije, zajedno raditi na izgradnji novog formata novinarske priče, te se takmičiti za glavnu nagradu u vrijednosti od  4.000 KM.

innovation lab 2013Osnovna ideja na kojoj počiva Innovation Lab 2013. jeste približiti digitalne alatke i trendove novinarima/kama, te u isto vrijeme kreirati okruženje u kojem će se ponuditi inovativna rješenja za izazove sa kojima se novinarstvo susreće. Posmatrajmo nove tehnologije kao alat, akcelerator vaše priče. Na koji način možete ispričati priču, koristeći internetske alate i tehnologije? Da li je to status, fotografija, video, slika, mapa, kampanja na Twitter-u ili  drugi vid vizualizacije?

Innovation Lab ima za cilj ojačati vezu koje nove medijske tehnologije i digitalne alatke stvaraju između novinara/ki, predstavnika/ca civilnog društva, aktivista/ica, informatičara/ki, studenata/ica  i drugih zainteresiranih kako bi zajednički radili na postizanju pozitivnih promjena u društvu.

Za predložene ideje biće omogućeno glasanje putem oficijelne Facebook stranice.

Nakon što svi učesnici pošalju svoje prijedloge, žiri sastavljen od predstavnika/ca medija, civilnog društva i IT zajednice izabrat će šest najboljih ideja oko kojih će se okupiti timovi, a koji će se međusobno natjecati tokom dvodnevnog događaja. Za pobjedničku priču osigurana je novčana nagrada u iznosu od 4.000 KM.

Vaše ideje i učešće možete prijaviti do 10. juna 2013. godine na ovom linku.

Događaj će se održati od 28. do 30. juna 2013. godine u hotelu Garden City u Konjicu, Bosna i Hercegovina.

Troškovi prevoza, smještaja i obroka su pokriveni.

Više informacija u vezi sa projektom možete pronaći na web stranici www.ilab.ba kao i na Facebook stranici I-Lab Bosna i Hercegovina. Za dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail: aida.mahmutovic@oneworldsee.org ili belma.kucukalic@oneworldsee.org.

(STUDOMAT.ba)