Pet knjiga koje bi trebalo da pročita svako ko traži posao

Bilo da se spremate za traženje novog posla ili samo želite da unesete novu energiju, malo dodatnog znanja vam neće škoditi. Prije svega uzmite u obzir da ćete biti više informisani i pametniji pri traženju novog posla ukoliko pročitate neku od ovih knjiga.


naocale

“How to Talk to Anyone: 92 Little Tricks for Big Success in Relationships” Leil Lowndes

Dvije bitne stvari koje bi trebalo da uzmete u obzir kada je riječ o razgovoru za posao i kako ćete na ljude sa kojim razgovarate ostaviti dobar utisak:

– Sve je u tome da razgovor za posao učinite prijatnim i da se dobro pokažete, kaže Amethyst Wytiu, suosnivač programa “Next Step China”.

Ova knjiga će vas naučiti kako da ostavite dobar utisak i da saznate nešto više o vještini verbalne komunikacije. Naravno, važno da je da ono što pročitate pokušate da primijenite i u praksi.

“Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking” Susan Cain

Ovo je sjajna knjiga za one koji važe za introvertne tipove, ljude koji su preokupirani sopstvenim svijetom i skrivaju se od spoljašnjeg i sve one koji imaju problem da se uklope u društvo i ponašaju onako kako to današnje društvo smatra normalnim. Ova knjiga može veoma uticati na one koji misle da ne mogu da se povežu sa ljudima i istaknu se u potrazi, a i u dobijanju posla.

“The Defining Decade: Why Your Twenties Matter — And How to Make the Most of Them Now” Meg Jay

Vrijeme vaših dvadesetih godina je vreme kada ste naviše zbunjeni, pogotovo u karijeri. Razmišljate o tome da li da studirate, upišete neku višu školu ili ipak da sve to izbjegnete i zaposlite se.

Ovo je dragocijena i važna literatura za ljude koji su u dvadesetim godinama. Uz odlične priče i savjete biste mogli da osjetite inspiraciju, prebrodite strah i krenete u akciju. Samo zato što ste neiskusni, ne znači da niste spremni, trebalo bi da se istražujte u pristanete na neke uzbudljive poslovne prilike.

“Nice Girls Don’t Get the Corner Office: 101 Unconscious Mistakes Women Make That Sabotage Their Careers”, Lois P. Frankel

Žene koje grade svoju karijeru i nailaze na prepreke na tom putu, trebalo bi da pročitaju ovu knjigu.

Sve žene koje su u korporativnom svijetu i koje žele da napreduju, uz pomoć ove knjige mogle bi da promijene sve one obrasce ponašanja koje im štete na tom putu. Dr. Frankel je je promijenila način svog poslovanja i ovu knjigu predlaže svim ženama, čak i onima koje nisu u poslovnom svijetu.

“Indispensable By Monday: Learn the Profit-Producing Behaviors that will Help Your Company and Yourself”, Larry Myler

Pomoću ove knjige više ćete vjerovati u sebe, u svoje vještine i umijeće, i u svoju sposobnost da doprinesete. Ova knjiga pokazuje vam kako da izračunate koliko ste zaradili, a koliko uštedeli vašem poslodavcu. Dobićete informacije koje ćete moći da iskoristite na razgovoru za novi posao ili kada budete tražili unapređenje. Najbolji način da dobijete posao jeste da svoju vrijednost prikažete kroz zaradu, odnosno novac, a ova knjiga će vam ukazati kako da to učinite.

(BIZLife)