Otvaranje izložbe radova “PoLiTa” u Banjaluci

U ponedjeljak 15. jula u 20 h otvaranje izložbe radova studentica Tehnološkog fakulteta u Banjaluci koje djeluju pod nazivom PoLiTa.


Posjetioci će biti u prilici da do 26. jula vide i kupe jedinstveno dizajnirane predmete za svakodnevnu upotrebu poput rokovnika, postera, blok kocaka i obilježivača!

Advertisements

Anđela Marić, Natalija Učur, Tamara Kljajić i Zorana Pilipović polaze od površine, linije i tačke kao tri objekta koja su osnova svakog dizajna. Kroz njihovu različitu sintezu dolaze do zanimljivih rješenja. Izložba u Cafeu YOKO je uvod u nastanak brenda PoLiTa, u okviru kojeg će stvarati unikatne predmete koje možete koristiti svakodnevno, prenosi 6yka.com.

Ukratko o umjetnicama:

Anđela Marić studentica je završne godine Grafičkog inženjerstva na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci. Stvaranjem u oblasti grafičkog dizajna želi da bude dio nove generacije koja doprinosi umjetnosti i kulturi.

Advertisements

Natalija Učur u slobodno vrijeme, pored grafičkog dizajna, fotografišem i snima kratke filmove. Najzanimljivija oblast dizajna su joj plakati. Smatra da su jednostavnost i minimalizam ključ dobrog dizajna.

Tamara Kljajić, studentica treće godine Grafičkog inženjerstva na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci, voli lijepe stvari i zalaganjem u oblasti grafičkog dizajna kreira iste.

Zorana Pilipović je studentica Tehnološkog fakulteta u Banjaluci, IV godina. Svoju kreativnost oživljava kroz grafički dizajn. Svijet bez ideje je kao ključ bez privjeska. Prazan, hladan, siv i usamljen.

(STUDOMAT.ba)