Općina Centar Sarajevo: Poticaj poduzetništvu i samozapošljavanju nezaposlenih mladih osoba

Na prijedlog Komisije za mlade, Općinsko vijeće Centar je na 35. redovnoj sjednici, održanoj 23. jula ove 2015. godine, jednoglasno usvojilo Odluku o poticaju zapošljavanja mladih iz sredstava budžeta Općine Centar.


Opcina Centar Sarajevo

Cilj donošenja ove odluke je poticaj poduzetništvu i samozapošljavanju nezaposlenih mladih osoba starosti do 35 godina sa područja općine Centar i to kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.

Javni poziv za prijavu mladih iz Centra koji žele dobiti bespovratna sredstva iz budžeta Općine Centar za pomenutu namjenu će biti objavljen u srijedu 23. septembra ove godine u sredstvima informisanja te na općinskoj web stranici: www.centra.ba

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Komisija za pitanja mladih će istog dana u 11 sati u prostorijama Općine Centar (sala načelnika 205/II) održati informativni sastanak gdje će svi zainteresovani moći dobiti potrebne informacije vezane za dodjelu općinskih bespovratnih sredstava, kazao je Amer Kapo, predsjednik Komisije za mlade Općine Centar.

Dodjela bespovratnih finansijskih sredstava budućim mladim poduzetnicima u skladu je sa usvojenom Strategijom prema mladima općine Centar i Akcionim planom. Odlukom je definisano ko mogu biti korisnici ovih sredstava, osnovni kriteriji za izbor poslovnih projekata, postupak dodjele, visina bespovratnih sredstava (maksimalno do 15.000 KM pojedinačno) i drugo.

U budžetu Općine za 2015. godinu za tu namjenu planirano je 50.000 KM, navodi se na kraju saopštenja iz Općine Centar Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)