Novi hit: Studentica ima ispite, a mrsko joj je učiti, pa je zato snimila pjesmicu

Poslušajte kratku pjesmicu koja je postala hit među studentima na TikToku...


pjesmica

Niko nije rekao da će studiranje biti lako, a posebno je to istina u proteklih godinu dana. Uz online nastavu, karantin i “zaključavanje”, što je sve rezultiralo “gašenje” većine sadržaja koje studenti konzumiraju i pohode kako bi se riješili stresa i zamora nakon učenja i rješavanja fakultetskih obaveza, studentski život postao je dodatno težak pa čak i monoton.

Nema druženja s kolegama, nema susreta uživo s profesorima, uživanja u kafama između predavanja i neizbježnih studentskih izlazaka u kultnim kafićima i klubovima, piše mojfaks.hr.

Brojna istraživanja pokazuju da studentima nedostaje koncentracije i motivacije za studij otkako su predavanja preselila “na daljinu”, a veliki broj njih osjeća neki vid psihičkih poteškoća. Dobra je vijest među ovima da među studentima ima i onih koji se protiv svega bore – pjesmom.

Studentsko stanje uma u stihu

Lana Trumpetić studentica je Učiteljskog fakulteta u Rijeci koja osim vještina učenja i studiranja odlično vlada i onom pjevačkom. Na svom TikTok profilu pratitelje oduševljava svojim pjevačkim sposobnostima i simpatičnim nastupom, a jedan je video posebno odjeknuo među studentskom populacijom.

U svom viralnom videu s kojim se svakako može poistovjetiti svaki student, dotakla se “studentskog stanja uma” koje će prepoznati svaki polaznik bilo koje visokoobrazovne institucije u Hrvatskoj.

– Ovaj tjedan imam 4 završna, trebala bih učit’, al’ sam prelijena. 50% za prolaz trebam ja, al’ nema veze jer još ima rokova…, pjevuši dok šakom i prstima udara ritam, a mi si ne možemo pomoći da ne zapjevušimo s njom.

@lana.trempetic

Trenutno stanje uma💃🏼 #student #fyp

♬ original sound – Lana Trempetić