NoHatePill: Kampanja protiv govora mržnje

Grupa studenata Fakulteta političkih nauka u Podgorici od ponedjeljka, 30. marta, sprovodi regionalni projekat kampanje protiv ekstremizma. Naziv kampanje glasi: NoHatePill, a glavni cilj koji se želi postići jeste suzbijanje oblika ekstremističkog ponašanja (odnosno, govora mržnje kao primarnog fokusa kampanje). Pripreme za zvaničan početak projekta trajale su skoro dva mjeseca, a sama kampanja trajaće 21 dan.


Grupa studenata Fakulteta političkih nauka u Podgorici od ponedjeljka, 30. marta, sprovodi regionalni projekat kampanje protiv ekstremizma. Naziv kampanje glasi: “NoHatePill”, a glavni cilj koji se želi postići jeste suzbijanje oblika ekstremističkog ponašanja (odnosno, govora mržnje kao primarnog fokusa kampanje). Pripreme za zvaničan početak projekta trajale su skoro dva mjeseca, a sama kampanja trajaće 21 dan.

Advertisements

– Putem društvenih mreža, studenti će dobijati pozitivne poruke kao svojevrstan lijek (odnosno pilulu) za svakodnevne oblike govora mržnje sa kojima se susrijećemo. Takođe, učesnici ovog projekta će ukazivati na to kako zapravo izgleda govor mržnje kroz natpise i komentare u medijima. Ovo je nesvakidašnja kampanja na FPN-u i uključivaće kako studente tako i profesore, kao i sve ostale zaposlene na fakultetu. Cilj je – izvući ono najbolje i najpozitivnije iz svih! Kroz fotografije, video-snimke i pozitivne poruke, pokazaće se da osim uvreda i kleveta postoji jedan drugi mnogo ljepši i djelotvorniji način komunikacije među ljudima, objašnjava Darja Šuković, članica tima studenata koji sprovodi projekat “NoHatePill”.

Advertisements

Za manje od nedjelju dana student su na Fejsbuku prikupili preko 500 “lajkova” podrške, i raduje ih što mladi rado komentarišu sadržaje koje postavljaju i čitaju njihov blog. “NoHatePill” kampanju možete pratiti i u njoj učestvovati putem zvanične Fejsbuk stranice i oficijelnog bloga.

(STUDOMAT.ba)