Nastavnici su važni: Treća godišnja dodjela nagrada za nastavnike i nastavnice

U Sarajevu će se u nedjelju, 23.12., u 18 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo dodijeliti Nagrade za inovativne nastavnike i nastavnice. Nagrade će se dodijeliti po treći put u organizaciji Centra obrazovnih inicijativa Step by Step, uz podršku donatora.


2018 2

Nagrada za najinovativnije nastavnike i nastavnice se dodjeljuje u pet kategorija: odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju, učitelji/ce u razrednoj nastavi, predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama, predmetni nastavnici/ce u srednjim školama i stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja. Kao i prethodne godine, nastavnici i nastavnice su svoje inovativne prakse, njih čak 157 ove godine, slali od septembra do novembra. Žiri u kojem su učestvovali prošlogodišnji dobitnici i dobitnice je, od  svih pristiglih izvanrednih praksi, krajem prošlog mjeseca odabrao 50 nominiranih.

Advertisements

NIN

– Bez sumnje, najteži dio posla bio je odabrati po deset nominovanih, i odlučiti se za pobjedničke prakse. Stalno smo podsjećali jedni druge da odabrati praksu ne znači istovremeno i procjenjivati sav trud koji nastavnici ulažu u svom svakodnevnom radu, a koji je bio vidljiv i kod praksi koje nisu ušle u nominaciju. Neke prakse su nas zamislile, a neke razveselile i zabavile. Ali, najviše od svega, bili smo impresionirani količinom uloženog truda, istrajnim i posvećenim radom, i osjećali smo ponos što smo dio velike i snažne porodice prosvjetnih radnika, rekla je Radmila Rangelov Jusović, direktorica COI Step by Step,  o pristiglim praksama za 2018. godinu i procesu odabira ovogodišnjih nominacija.

Advertisements

Više informacija i filmove o dobitnicima Nagrade prošle, kao i o nominiranim praksama ove godine možete pročitati na stranici www.inskola.ba.

2018 3