Bez straha i cenzure: Studenti i euroatlanske integracije

 Bez straha i cenzure: Studenti i euroatlanske integracije

Iako bh. fakulteti i univerziteti uspješno sarađuju sa fakultetima i univerzitetima širom Europe, o benefitima koje euroatlantske integracije mogu donijeti visoškolskim institucijama u BiH malo se zna.

O ovoj temi u emisiji „Bez straha i cenzure“ u ponedjeljak u 21 sat u programu TV1 razgovarat će profesorice Dijana Gupta i Amra Muslić Halilović i studenti Nisad Karabegović iz Sarajeva, Bojan Gajanović iz Banja Luke, Elvin Okugić iz Bihaća i Hidajeta Kurtić iz Sarajeva.

Gosti emisije „Bez straha i cenzure“ složni su u ocjeni da međunarodne razmjene studentima omogućavaju neprocjenjiva iskustva, pa čak i mijenjaju pogled na život. Ipak, zaključuju da bi i studenti i bh. društvo u cjelini imali znatno veću korist od toga kada bi BiH postala članica Europske unije.


O serijalu “Bez straha i cenzure”

Serijal producira TV1 u saradnji sa univerzitetima i udruženjima studenata iz cijele BiH, a gosti emisija bit će kako studenti, tako i predstavnici akademske zajednice, nevladinih organizacija, resornih ministarstava i predstavnika bh. organa vlasti od kojih se očekuje aktivno rješavanje problema studentske populacije.

U projekat su uključeni Sveučilište u Mostaru, Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar, Univerziteti u Sarajevu, Banja Luci, Bihaću, Zenici, Tuzli, te Univerzitet Istočno Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)

STUDOMAT

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

Možda te i ovo zanima?