Najava: Student Fest Sarajevo 2013

Najveći studentski kulturni događaj u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu - Student Fest Sarajevo - održati će se u periodu od 18.05. do 25.05.2013. godine.


Student Fest Sarajevo 2013
Student Fest Sarajevo 2013

Najveći studentski kulturni događaj u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu – Student Fest Sarajevo – održati će se u periodu od 18.05. do 25.05.2013. godine.

Advertisements
Student Fest Sarajevo 2013
Student Fest Sarajevo 2013

Festival koji je prošle godine doživio veliki uspjeh kroz takmičenje studentskih bendova ove godine će imati veliku ekspanziju. U toku Festivala održati će se poetsko večer, predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti, izložba radova studenata Arhitekture i Likovne akademije, muzička radionica u dječijem domu Bjelave, studentski bazar i mnoge druge aktivnosti.

Također Festival će imati i nacionalni karakter, jer će se takmičiti bendovi iz Zenice, Tuzle i Mostara. Ovim projektom obuhvaćeni su studenti svih godina i naučnih usmjerenja i sigurno je da će to u velikoj mjeri doprinijeti umrežavanju studenata sa sličnim hobijima i interesovanjima.

Cilj je promovisanje pop/rock studentske scene, studentskih bendova, afirmacija mladih, ali i razmjena kontakata, čime se podstiču studenti na veći angažman u vannastavnim aktivnostima, saopštili su organizatori.

Advertisements

Festival će započeti takmičenjem bendova u Mostaru koje će se održati 14.5.2013 u OKC “Abrašević” sa početkom u 20:00h. Sav prihod od prodatih ulaznica će ići za liječenje dvogodišnjeg Vedada Bajića iz Konjica, dječaka koji boluje od cerebralnog poremećaja i slabovidnosti, te su mu hitno potrebna sredstva za operaciju i liječenje. Dva najbolja benda će se kvalifikovati na finalno takmičenje Student Fest BiH koji će se održati 23.05.2013. u klubu Underground Sarajevo.

Festival će se održati prema sljedećem rasporedu:

14.5. – Student Fest Mostar – OKC “Abrašević“
18.5. – Muzička radionica u dječijem domu Bjelave
19.5. – Student Fest Sarajevo – Underground Club
20.5. – Studentski bazar
21.5. – Večer poezije
22.5. – Predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti
23.5. – Student Fest BiH – Underground Club
24.5. – Izložba radova studenata Arhitekture i Likovne akademije

(STUDOMAT.ba)