Muzička akademija ima zlatnu i bronzanu medalju sa 69. Svjetskog trofeja harmonike

Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu Azmir Halilović, Danijel Lovrić i Asmir Hamzić u klasi prof. Belme Šarančić Nahodović uzeli su učešće na 69. Svjetskom trofeju harmonike koji je ove godine održan u Louleu, Portugal, od 3. do 10. novembra 2019. godine.


Takmičeći se kao trio „Inat“ u kategoriji Senior chamber classique sa kamernim sastavima iz Rusije, Ukrajine, Kine, Poljske i Hrvatske, studenti su osvojili treće mjesto i pehar, prenosi unsa.ba.

Azmir Halilović je pobijedio u kategoriji Accordion singer i osvojio pehar. Ocjenjivao ih je petnaestočlani žiri svjetskih eminentnih pedagoga i izvođača.

Muzička akademija u Sarajevu je prvi put imala svog delegata na takmičenju. Profesorica Belma Šarančić Nahodović je predstavljala Bosnu i Hercegovinu kao članica žirija u prestižnoj kategoriji Svjetskog trofeja, Senior cassique.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X