Muškarac ukrao radijatore iz zgrade Mašinskog fakulteta u Sarajevu

Policija u Sarajevu uhapsila je muškarca koji je ukrao veći broj radijatora iz zgrade Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.


radijator

U ponedjeljak 12. aprila policija je obaviještena da je nepoznata osoba izvršila krađu u prostorijama Mašinskog fakulteta na Vilsonovom šetalištu.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Konstatovano je da su iz prostorija objekta otuđeni radijatori, razna tehnička oprema i drugi predmeti.

Policijski službenici su jučer u 1.30 sati na Vilsonovom šetalištu pronašli i uhapsili A.B., rođen 1992. godine u Sarajevu, nastanjen u Varešu, koji trenutno boravi na području općine Novo Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Prilikom lišenja slobode kod njega je pronađeno i oduzeto šest radijatora, dok je u grmlju, u blizini fakulteta pronađeno 11 radijatora.

Na osnovu pribavljene Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi ova osoba u ulici Hercegovačka, općina Novo Sarajevo.

Tom prilikom su pronađena i oduzeta četiri radijatora, šest laptopa, veći broj uložaka brava sa ključevima, zaštitnih ukrasnih okvira cilindara, šteka, punjača, elektičnih kablova i dr.

Nakon završene kriminalističke obrade, A.B. je uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo piše Klix.ba.