Međunarodni program volontiranja – AIESEC Vas vodi u Brno i Osijek

Kada pomislite na praksu, pomislite na AIESEC, studentsku organizaciju koja vam ovaj put predstavlja dvije zanimljive volonterske prakse u okviru internacionalnog programa volontiranja, Global Citizen.


AIESEC 2014 brno osijek

Kada pomislite na praksu, pomislite na AIESEC, studentsku organizaciju koja vam ovaj put predstavlja dvije zanimljive volonterske prakse u okviru internacionalnog programa volontiranja, Global Citizen.

Prva praksa daje vam priliku da posjetite [highlight]Brno[/highlight], grad sa 400.000 stanovnika od kojih jednu četvrtinu čine studenti. Ova praksa se bazira na multikulturalnoj edukaciji. Praktikant će biti uključen u projekat čiji je cilj razvijanje potencijala mladih ljudi u međunarodnom okruženju. Projekat daje šansu praktikantima da usavrše svoje prezentacijske sposobnosti i sposobnosti podučavanja kroz timski rad sa tinejdžerima u osnovnim i srednjim školama. Tokom 6 sedmica u Brnu praktikantu će biti obezbijeđen smještaj, a svi učesnici ovog projekta će biti uključeni u globalno selo u kojem će moći da predstave kulturu i istoriju zemlje iz koje dolaze.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Druga praksa vas vodi u zanimljivu avanturu u [highlight]Osijek[/highlight], najveći grad Slavonije, a četvrti po veličini grad u Hrvatskoj. Praksa je edukativnog karaktera i podrazumijeva  rad u bolnici na odjelu pedijatrije. Naime, riječ je od djeci koja dugo vremena provode u bolnici. Tokom 6 sedmica trajanja prakse, praktikant će organizovati aktivnosti iz različitih oblasti koja će pomoći mališanima u njihovim školskim obavezama. Pored toga, praktikant će da pomaže i bolničkom osoblju u radu s djecom kroz zajedničko druženje, te ih podučavati o kulturnim različitostima i toleranciji. Kroz rad sa djecom, praktikant će usavršavati svoje edukacijske i govorne sposobnosti, te steći vrijedno znanje i iskustvo. Uslov za obavljanje prakse je predhodna kulturna edukacija, a poznavanje socijalnih nauka je poželjno.

Za sve dodatne informacije posjetite AIESEC Banja Luka Facebook stranicu, ili se prijavite na neku od praksi putem: opportunities.aiesec.org.

Više informacija u brošuri: globalcitizen-guide.weebly.com

(STUDOMAT.ba)