Loše uradio ispit pa na biciklu pobjegao od kuće: Bilo ga strah šta će roditelji reći

Strah od ispita ili ispitna anksioznost je mentalni poremećaj koji karakterizira paralizirajući strah od provjera znanja koji pogađa učenike i studente.


Bike in the forest
Ilustracija: Envato

Iako rezultati nekih istraživanja idu u prilog tome da je razumna količina stresa prilikom polaganja ispita dobra, u slučaju kad taj stres počne negativno utjecati na psihofizičko stanje dolazi do puno ozbiljnijih problema od znojenja dlanova i straha da ćemo “pasti”. Ovaj se stres u nekih studenata dodatno pojačao u okolnostima online polaganja ispita, piše mojfaks.dnevnik.hr.

Kažu da nisi pravi student dok ne padneš ispit. Iako je ovo uglavnom scenarij s kojim se većina studenata sasvim normalno nosi, pa ga i prihvataju kao neminovan dio studiranja, nekima je ispitivanje izvor velikog opterećenja i stresa, pogotovo u kontekstu očekivanja roditelje i suočavanja s njihovim razočaranjem. Štaviše, neki zbog toga pobjegnu od kuće na biciklu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Biciklom do susjednog grada

Nakon što je u ponedjeljak loše napisao ispit, mladić iz Indije odlučio je pobjeći od kuće zbog prevelikog stresa. Kako piše Timesofindia, napustio je svoj dom samo na biciklu, nakon čega su roditelji shvatili da im nema sina. Nakon bezuspješne potrage, kontaktirali su lokalnu policiju.

e0fb6 policijaindijaFIN
Sretno je vraćen kući / Foto: screenshot via timesofindia.com

Policija je isti dan formirala specijalnu postrojbu kako bi čim prije ušli u trag ovom nesretnom mladiću. Nakon što su pokrenuli potragu, pronašli su prestrašenog mladića 40-ak kilometara od njegove kuće. Planirao je “otpedalirati” do susjednog grada. U trenutku kad su ga pronašli, na leđima je i dalje nosio svoju školsku torbu.