Logička mozgalica: Pomozite Emini da spasi svoju prijateljicu Saru

Pomozite Emini da riješi zagonetku.


ac6c9f5fb48dbc0bfa3a6917e7
Foto: Brightside

Baš kao i naši mišići, i naš mozak treba trenirati i održavati ga u dobroj formi. I naravno, jedan od najboljih načina za to je redovno testiranje naših sposobnosti posmatranja.

Advertisements

Dobra strana zagonetki i mozgalica

Osim što je izvor zabave, rješavanje mozgalica i zagonetki ima i brojne prednosti. Rješavanje zagonetki i mozgalica jača vezu između moždanih ćelija, što pomaže u poboljšanju memorije. Logičke igre treniraju vaš mozak da vidi različite pristupe problemima. I posljednje, ali ne najmanje važno, vizualne zagonetke pomažu u treningu vaših očnih mišića.

Zagonetka

Dvije prijateljice, Sara i Emina otišle su u šetnju u prirodi. Iznenada je počela padati jaka kiša. Djevojke su ugledale napuštenu kuću i odlučile tu pronaći zaklon od kiše. Kad je kiša prestala, Sara i Emina su bile suhe, ali vrlo gladne. Otišle su u različitim smjerovima da potraže voće koje bi mogle pojesti.

Sara je pronašla drvo jabuke, ali kad je pojela jabuku pretvorila se u drvo. Pola sata kasnije Emina je stigla i čula je kako neko govori:

Tvoja prijateljica se pretvorila u drvo, moraš je naći da je vratiš. Imaš samo jednu priliku. Ako pogriješiš, tvoja će prijateljica zauvijek ostati drvo.

Kako Emina može otkriti koje je drvo njena prijateljica Sara?

Odgovor potražite na sljedećoj stranici.