Koristi pametni telefon pametno: Ovo su tri aplikacije koje će vam olakšati studentski život

Ukoliko ne koristite ove aplikacije vrijeme je da ih instalirate na svoj pametni telefon i učinite svoj studentski život lakšim.


Koje su to korisne aplikacije koje će pametni telefon napraviti pravim studentskim saputnikom u koračanju kroz fakultetske obaveze?

Clap! Phone Finder

Ako ste jedna od onih osoba koja često panično traži svoj mobitel, ova aplikacija je kao stvorena za vas. Dovoljno je da zaplješćete i Clap! će aktivirati alarm na vašem telefonu i pomoći vam da ga pronađete.

Cam Scanner

Koliko puta vam se desilo da dva dana pred ispit saznate da nemate knjigu ili drugi pomoćni materijal koji sadrži jako važne informacije koje vas mogu koštati ocjene? Šta u takvim situacijama radite? Naravno, uslikate stranice koje vam trebaju od kolege. Ali nije rijetkost da fotografije stranica budu mutne. Sa Cam Scannerom to se ne može desiti, a dodatni bonus je što sređene dokumente odmah prebacuje u željeni format kao što je to npr. PDF.

Evernote

Pametan piše, a znate i sami ko pamti. Ako su ceduljice na kojima zapisujete neke bitne informacije i obaveze prekrile čitavu vašu sobu, ova aplikacija je kao napravljena za vas. Osim što možete da vodite bilo kakvu vrstu zapisa, također možete snimati glas, fotografisati dokumente, sortirati bilješke po tipovima obaveza i za svaku od njih podesiti vrijeme podsjetnika.

Koji pametni telefon izabrati?

Sada, kada znamo koje aplikacije će olakšati studentski život, vrijeme je i da saznamo koji pametni telefon će se uklopiti u studentski budžet. Pored dopisivanja sa prijateljima sa faksa i korištenja aplikacija, pametne telefone koristimo i za kreiranje super selfija za Instagram, videa za TikTok i gledanja omiljenih filmova i Netflixovih serija.

Uređaji LG K42 i LG K52 će se uklopiti u većinu studentskih budžeta, a dobit ćete pametni telefon sa 6,6-inčnim HD+ FullVision displejom koji će vam omogućiti da sa potpunim ugođajem pratite čak i online nastavu gdje god da se nalazite. Zvuk na uređajima je poboljšan LG 3D Sound Engineom tako da će gledanje i omiljenih serija na Netflixu predstavljati super ugođaj i zabavu. Kako bi ugođaj gledanja serija i slušanja muzike bio još moćniji, prvih 10 online kupaca na poklon dobijaju Bluetooth zvučnik LG XBOOM Go PL2 s tehnologijom Meridian koji pruža premium kvalitetu zvuka.

Oba modela iz serije K mogu se pohvaliti elegantnim dizajnom koji će se sigurno svidjeti svim korisnicima. 

LG K42 je tanak i lagan, ali i robusan pametni telefon koji je otporan na udarce, padove, ogrebotine i ekstremne temperature u skladu s MIL-STD-810G certifikatom. Straga kućište ima i poseban uzorak koji ga čini jedinstvenim, a koji je otporan kako na ogrebotine tako i na ultraljubičaste zrake. Bočno je postavljena i dedicirana tipka za Google Assistant, kao i čitač otiska prsta. Baterija od 4000mAh omogućit će vam dugotrajno korištenje ovoga uređaja koji također ima ima poboljšani zvuk zahvaljujući 3D Sound Engineu. Tu su svakako i 3.5mm audio ulaz te USB Type-C ulaz, kao i podrška za Wi-Fi, Bluetooth 5.0 i GPS. Mobitel možete pronaći na prodajnim mjestima i na web shopu BH Telecoma

LG K52 ima velike FullVision zaslone od 6,6 inča omjera 20:9 i HD+ rezolucije. Za zvuk se brine LG 3D Sound Engine koji ga posebno optimizira ovisno o kakvoj se vrsti zvuka radi. Stražnja četverostruka kamera je od 48MP glavna, 5MP širokokutna, 2MP makro i 2MP dubinska. Baterija od 4000mAh omogućit će vam dugotrajno korištenje ovoga uređaja. Ovaj pametni telefon podržava vojni MIL-STD-810G standard tako da je otporan na udarce, padove, ogrebotine i ekstremne temperature. Mobitel možete na prodajnim mjestima i na web shopu BH Telecoma.

Koji je vaš izbor? LG K42 ili LG K52? Uređaji su dostupni na prodajnim mjestima i na web shopu BH Telecoma.