Kino Meeting Point u četvrtak ponovo počinje s radom

Više od dva mjeseca nakon što je prema preporukama nadležnih institucija zbog pandemije korona virusa privremeno zatvoreno, kino Meeting Point ponovo počinje sa radom.


Vrata kina Meeting Point za publiku se otvaraju u četvrtak, 28. maja u 19 sati projekcijom filma “Parazit” Bong Joon Hoa.

Advertisements

Kino Meeting Point ponovo počinje s radom u skladu sa svim preporukama Federalnog zavoda za javno zdravstvo i Federalnog ministarstva zdravstva, gdje je sigurnost zdravlja publike i osoblja kina na prvom mjestu. Mjere između ostalog uključuju redovnu dezinfekciju i provjetravanje kino sale, fizičku distancu u kinu uz poseban raspored sjedenja, nošenje maske i druge preporuke koje će biti istaknute na vidnom mjestu na ulazu u kino. Sve projekcije počinju u 19 sati zbog usklađivanja sa radom javnog prevoza u Kantonu Sarajevo, piše Radio Sarajevo.

Nakon što je 12. marta privremeno prestalo s radom, novi početak rada kina Meeting Point označit će u četvrtak, 28. maja projekcija filma “Parazit” / Parasite (Bong Joon Ho, 2019, 132 min.), koji je označio revoluciju u filmskom svijetu i obilježio godinu, moćna priča o klasnim razlikama, o jazu bogatih i siromašnih. Dobitnik Zlatne palme na festivalu u Cannesu 2019., četiri Oscara – za najbolji film, najbolji strani film, za režiju i originalni scenarij, Zlatnog globusa za najbolji film na stranom jeziku, film u programu 25. Sarajevo Film Festivala (2019.).

Advertisements

Do kraja mjeseca na repertoaru kina Meeting Point su filmovi “Tomazo” / Tommaso Abela Ferrare (2019, 118 min.) u petak, 29. maja u 19 sati, film u službenoj selekciji prošlogodišnjeg festivala u Cannesu; u subotu, 30. maja u 19 sati na programu je film Kena Loacha “Oprostite, mimoišli smo se” / Sorry We Missed You (2019, 101 min.), oštra kritika suvremenog kapitalističkog društva koje uništava radničku srednju klasu. Film je na Chicago Film Festivalu 2019 osvojio nagradu za Najbolju glumicu (Debbie Honeywood), Ljubljana International Film Festival 2019 – Najbolji film po odluci Mladog žirija, San Sebastián International Film Festival 2019 – Nagrada publike za najbolji europski film, St. Louis International Film Festival 2019 – Nagrada za najbolji film.

U nedjelju, 31. maja u 19 sati na repertoaru je film “Diego Maradona” Asifa Kapadije, film prikazan na festivalima u Cannesu, Locarnu, Sheffieldu, u programu 25. Sarajevo Film Festivala. Film od preko pet stotina sati neviđenih snimki iz Maradonine privatne arhive, kojeg je u cijelosti podržao i sam igrač. Dokumentarac o proslavljenom i zloglasnom argentinskom geniju.

Ulaznice su u prodaji od utorka, 26. maja u Meeting Pointu po cijeni od 5 KM, odnosno 4 KM za studente i penzionere.

Iz kina napominju da je zbog posebnih mjera i rasporeda sjedenja broj mjesta u kinu ograničen.