Još malo vremena je preostalo do početka ovogodišnjeg Tuzla Brain Weeka

TBW je tradicionalni studentski kongres nastao zahvaljujući angažmanu i želji studenata Medicinskog fakulteta UNTZ za javnom promocijom neuroznanosti.


Tuzla Brain Week (TBW) je tradicionalni projekat SV „MEDICUS“ koji se obilježava svake godine u mjesecu martu, unazad sedam godina.

Advertisements

Prva ideja projekta se javila zahvaljujući angažmanu i želji studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli za javnom promocijom neuroznanosti u svakodnevnim životnim aktivnostima generalne javnosti, sa posebnim akcentom na očuvanje, poboljšanje i prevenciju zdravstvenih oboljenja vezanih za neurološki sistem, koji važi kao jedan od najkompleksnijih organskih sistema u ljudskom
organizmu, piše Radiokameleon.ba.

Emina Alihodžić, studentica šeste godine Medicinskog fakulteta u Tuzli, ispričala je mnoge pojedinosti o ovogodišnjem Tuzla Brain Week-u:

 – Ove godine zbog same situacije sa koronavirusom morali smo skratiti sa sedam na tri dana i većina naših projekata koje ćemo raditi će biti online. Veliki broj osoba će na osnovu toga moći da nas prati putem društvenih mreža te se mogu uključiti u mnoge webinare koje ćemo održavati.

Ono na šta se sam ovaj projekat fokusira jeste buđenje svijesti kada je u pitanju samo zdravlje ljudskog mozga.

Advertisements

Uzimajući u obzir da je ovaj projekat od ogromne važnosti za sve one koji žele da se informišu o zdravstvenim pitanjima, Emina Alihodžić je dala odgovore i na pitanja koja su javnosti posebno važna, a koja se odnose na način kako se ovogodišnji Tuzla brain week može pratiti i postoji li mogućnost sudjelovanja:

 – Svakodnevno ćemo objavljivati kada se dešavaju webinari, podijelit ćemo pristupni link za sve webinare tako da se svi mogu priključiti i pratiti predavanja, a ukoliko neko želi da razgovara sa profesorima, mogu postavljati pitanja i da se uključe lično ili preko poruka. Od prošle godine ovo nije samo kongres koji se dešava u Tuzli, već je u pitanju internacionalni kongres jer nam dolaze i predavači iz drugih država.

Sve ovo je svakako motiv više da se svi uključe u ovogodišnji Tuzla brain week, koji se održava od 29. do 31. marta i da na osnovu ovakve prilike svi dobiju odgovore na neka pitanja koja ih zanimaju.

Svi koji budu zainteresovani za ovaj događaj mogu ga pratiti na Instagram i Facebook stranici Tuzla Grain Weeka.