SPUT: Dosta nam je više ponižavanja i afera, kafići rade, a univerzitet ide u lockdown?

SPUT navodi da ih je posebno razočarala izjava ministra da kafići i restorani nastavljaju raditi, a da UNTZ ide u "lockdown".


Studentski parlament Univerziteta u Tuzli (SPUT), razočaran novim odlukama koje se tiču Univerziteta u Tuzli, oglasio se na svojoj FB stranici.

Advertisements

Predstavnici SPUT-a ogorčeni su činjenicom da niti jedan student nije imenovan kao član komisije koja je formirana da bi se izvršile izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju. Također, predstavnici SPUT-a su “posebno iznenađeni i razočarani” jer kafići nastavljaju sa radom, a univerzitet ide u “lockdown”.

Obavijest prenosimo u cjelosti:

– Poštovane kolegice i kolege studenti,

Izborom nove vlasti u TK i postavljenjem jednog od profesora Univerziteta u Tuzli za ministra obrazovanja i nauke TK stekli smo dojam da će isti postupati u svom radu u interesu studenata.

Advertisements

Međutim, osim što se vrše izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju o kojima studenti nisu upoznati (niti je student imenovan kao član komisije koja je formirana), danas nas je posebno iznenadila i razočarala izjava ministra Barakovića da kafići i restorani nastavljaju raditi a da UNTZ ide u “lockdown”. Poštovana gospodo, budite svjesni činjenice da ako iko poštuje pravila fizičke distance i ostale preporučene epidemiološke mjere – to je UNIVERZITET U TUZLI.

S tim u vezi održat će se danas hitna sjednica Predsjedništva SPUT-a sa jednom tačkom Dnevnog reda: PROTESTI!!!

Dosta nam je više ponižavanja i afera, da gledamo kako nam državu uništavaju svi redom od političara, dosta nam je “plave vakcinacije u stranim zemljama”, dosta nam je mrkih lica na studentskim službama, dosta nam je profesora koji jedva čekaju da ne rade, da se iživljavaju na studentima, da danas objave sutra je ispit, dosta nam je da urušavate sistem obrazovanja, da se igrate studentima kao “pijunima” dosta nam je NEMOĆI koju nam servirate iz dana u dan – a to ćemo Vam i prezentovati. Rijetki su profesori koji su stekli poštovanje od studenata, ali i oni šute kad su ovakve stvari u pitanju. Iz zemlje odlazimo jer SVI VI nam boravak u njoj otežavate, ubijate nam nade i prije nego se jave, nepotizmom, korupcijom i surovim odlukama u interesu partija/stranka/pokreta uništavate nevinu mladost države Bosne i Hercegovine.

DRAGE NEDIPLOMATE I KVAZIPOLITIČARI, BUDNI SMO DUGO I ČEKAMO POVOLJAN TRENUTAK- ALI SA SVIMA VAMA NEMA POVOLJNOG TRENUTKA, ZATO PRIMORALI STE NAS DA SE BORIMO PROTIV VAS I POGUBNIH ODLUKA ZA SVE BUDUĆE GENERACIJE NAŠE DOMOVINE. BORBA TEK POČINJE I TRAJAT ĆE, ZA UKLJUČIVANJE U ISTU ĆE BITI POZVANI I SVI OSTALI JAVNI UNIVERZITETI U BOSNI I HERCEGOVINI.

Opširnije nakon sjednice Predsjedništva SPUT-a..

Poštovane kolegice i kolege studenti,Izborom nove vlasti u TK i postavljenjem jednog od profesora Univerziteta u Tuzli…

Posted by Studentski parlament Univerziteta u Tuzli on Friday, 26 March 2021