Jer jedna je k'o nijedna: Student na promociji dobio čak 8 diploma

Zamislite da se s promocije vraćate s čak 8 diploma. Ne znamo čak ni kako bismo to nosili...


227631418211280

Profesori s koledža Lakeland u državi Ohio ostali su zapanjeni 33-godišnjim studentom Chrisom Haydenom. Naime, Chris je na svojoj promociji primio čak osam diploma za koje je naporno učio. Profesorica Debbie Lozan, profesorica i voditeljica katedre mašinstva, kaže da ni u snovima nije mogla zamisliti studenta poput Chrisa, prenosi mojfaks.com.

Kaže da je student prošao vrlo težak put i da je, premda su mu na fakultetu prilagođavali raspored koliko su mogli, sam zaslužan za svoj uspjeh. Nakon što je priča o Chrisu i njegovih osam diploma odjeknula u javnosti, mnogi su mu postavljali pitanje “zašto?” te “što će ti toliko diploma?”. On im je samo odgovorio s protupitanjem ‘zašto ne?’.

Htio sam steći što više znanja te sam htio povezati više disciplina u jednu. Već sam ranije diplomirao mašinstvo na koledžu Ohio Technical gdje sam ondje naučio raditi s dizel-mašinama. Htio sam se poboljšati u poslu pa sam zato išao po diplome različitih, a opet sličnih disciplina koje će mi pomoći u budućnosti, kazao je Hayden.

Prije pet godina Hayden je radio u firmi Lubrizol Corp na vatrogasnom odjelu gdje je pomagao osigurati i održavati sigurnost u školama. Premda izgledi nisu bili baš na njegovoj strani, Hayden je uspio ove godine izaći s koledža Lakeland s diplomama iz:

1. Tehnika elektrotehnike

2. Elektro-strojarske tehnologije

3. Računarskog dizajna

4. Tehnika strojarstva

5. Općeg proizvodnog integriranog računarskog znanja

6. Računarskog integriranog održavanja

7. Umjetnosti (opće studije)

8. Znanosti (opće studije)

Tokom svog obrazovanja i “lova” na diplome Hayden je i radio i to puno radno vrijeme. Kako kaže, ne planira stati na osam diploma te želi još učiti i napredovati. Što drugo reći nego: svaka čast!

(STUDOMAT.ba)