Javni konkurs za školovanje kadeta na Kraljevskoj zrakoplovnoj vojnoj akademiji Cranwell u Velikoj Britaniji 2017.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspisalo je Javni konkurs za školovanje dva (2) kadeta na Kraljevskoj zrakoplovnoj vojnoj akademiji Cranwell, Velika Britanija, za školsku 2017. godinu.


Royal Air Force College Cranwell, foto The Times UK
Royal Air Force College Cranwell, foto The Times UK

Kandidati/kinje prijavljeni na Javni konkurs proći će test fizičke spremnosti, test općeg znanja, test engleskog jezika i intervju. Dodatni test poznavanja engleskog jezika će izvršiti i Ured vojnog atašea Velike Britanije u BiH. Sigurnosnu provjeru za svakog uspješnog kandidata/kinje izvršiće nadležni sektor Ministarstva odbrane BiH, a zdravstveni pregled kandidata/kinja koji uspješno prođu testiranje će obaviti nadležna ustanova u organizaciji MO BiH.

Rangiranje kandidata/kinja vršit će se na osnovu kriterija koje će odobriti Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine i sa kojima će biti upoznati kandidati/kinje koji budu pozvani na testiranje i provjeru.

Po završetku školovanja, kadeti će biti primljeni u profesionalnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine – potporučnik, odgovarajućeg roda – službe.

Konkurs ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavlјivanja (8.12.2016. godine).

Ispunjavanje uslova utvrđenih ovim Javnim konkursom računa se danom predaje prijave.

Za više informacija preuzmite Javni konkurs.

(STUDOMAT.ba)