Između ispitnih rokova: Pet stvari koje trebate uraditi do kraja ljeta

Ljetni raspust je dragocjeno vrijeme za studente. Između balansiranja ljetnog posla ili predavanja, evo šta trebate učiniti prije kraja ljeta.


To the summer!
Ilustracija: Envato

1. Idite na lokalni festival

U gotovo svim gradovima se organizuju kulturni festivali u toku ljeta. Isprobajte nova iskustva, upoznajte se sa novom muzikom i novim ljudima. Ljeto je optimalno za ove događaje. Obično su ovakvi događaji besplatno, što je uvijek plus!

Advertisements

2. Otputujte negdje za vikend

Kupite kartu za bus do obližnjeg grada na vikend zabavu! Maknite se od svoje svakodnevnice i iskusite novi grad, nova mjesta i nove ljude. Malo promjene nikom nije škodilo!

3. Odmorite se

Između izlazaka i ljetnog posla u redu je željeti lijeni slobodni dan. Provedite opuštajući dan u svojoj pidžami uz Netflix ili dobru knjigu. Naručite dostavu i uživajte u vlastitom društvu. To može biti lijep način da odvojite malo vremena za sebe i napunite baterije prije početka užurbane akademske godine.

Advertisements

4. Provedite ljetno popodne vani

Krenite prema parku, plaži ili otvorenom bazenu po dozu sjajnog vitamina D! Ovisno o vašim željama, ovi su javni prostori izvrsni za promatranje ljudi, organizovanje piknika i maženje pasa, piše studentlifenetwork.com.

5. Stupite u kontakt sa starim prijateljima

Kako odrastamo, gubimo kontakt s ljudima s kojima smo bili bliski u srednjoj školi ili čak na početku faksa. Nađite vremena ovog ljeta za neke od ljudi koji će možda imati i više slobodnog vremena. Možda se i oni osjećaju tako što se žele ponovno povezati s vama tokom večere, pića ili čak samo u šetnji vani!