“Imam ideju”: Za najbolje studentske radove 36.000 USD

Centar za istraživanja i studije GEA, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) organizovao je projekt "Studentsko preduzetništvo" u okviru kojeg je u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru realizovan edukativni program "Imam ideju" kao poticaj razvoju studentskog preduzetništva.


Centar za istraživanja i studije GEA, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) organizovao je projekt “Studentsko preduzetništvo” u okviru kojeg je u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru realizovan edukativni program “Imam ideju” kao poticaj razvoju studentskog preduzetništva.

Timovi studenata su se takmičili u izradi poslovnih planova za uspješno pokretanje i poslovanje osmišljenih projekata, a odabirom najboljih studentskih radova završen je drugi ciklus koji je trajao od oktobra 2012. do juna ove godine, prenosi portal Radiosarajevo.ba.

Komisiju za ocjenjivanje su činili predstavnici univerziteta, kao i uspješni privrednici i priznati stručnjaci iz Bosne i Hercegovine.

Projekt je ozbiljno prihvaćen od strane studenata tako da je komisija imala izuzetno odgovoran zadatak da odabere najbolje.

Po tri najuspješnija prijedloga poslovne ideje i izrade poslovnog plana u svakom od tri grada osvojili su glavnu nagradu u novčanom iznosu od po 4.000 USD.

U programu “Imam ideju” mogli su učestvovati svi studenti bilo kog fakulteta u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, a za učešće u drugoj sezoni su se prijavila 533 studenta.

Predložene poslovne ideje i projekti se dotiču širokog spektra poslovnih branši, od modernih virtuelnih i tehnoloških projekata, preko uslužnih i proizvodnih preduzeća, do ideja u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Nagrađeni studentski poslovni projekti bit će predstavljeni na Poslovnom forumu mladih, koji će biti organizovan tokom ovogodišnjeg jesenjeg semestra.

(Radiosarajevo.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X