“Imam ideju”: Za najbolje studentske radove 36.000 USD

Centar za istraživanja i studije GEA, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) organizovao je projekt "Studentsko preduzetništvo" u okviru kojeg je u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru realizovan edukativni program "Imam ideju" kao poticaj razvoju studentskog preduzetništva.


imamideju

Centar za istraživanja i studije GEA, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) organizovao je projekt “Studentsko preduzetništvo” u okviru kojeg je u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru realizovan edukativni program “Imam ideju” kao poticaj razvoju studentskog preduzetništva.

imamidejuTimovi studenata su se takmičili u izradi poslovnih planova za uspješno pokretanje i poslovanje osmišljenih projekata, a odabirom najboljih studentskih radova završen je drugi ciklus koji je trajao od oktobra 2012. do juna ove godine, prenosi portal Radiosarajevo.ba.

Komisiju za ocjenjivanje su činili predstavnici univerziteta, kao i uspješni privrednici i priznati stručnjaci iz Bosne i Hercegovine.

Projekt je ozbiljno prihvaćen od strane studenata tako da je komisija imala izuzetno odgovoran zadatak da odabere najbolje.

Po tri najuspješnija prijedloga poslovne ideje i izrade poslovnog plana u svakom od tri grada osvojili su glavnu nagradu u novčanom iznosu od po 4.000 USD.

U programu “Imam ideju” mogli su učestvovati svi studenti bilo kog fakulteta u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, a za učešće u drugoj sezoni su se prijavila 533 studenta.

Predložene poslovne ideje i projekti se dotiču širokog spektra poslovnih branši, od modernih virtuelnih i tehnoloških projekata, preko uslužnih i proizvodnih preduzeća, do ideja u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Nagrađeni studentski poslovni projekti bit će predstavljeni na Poslovnom forumu mladih, koji će biti organizovan tokom ovogodišnjeg jesenjeg semestra.

(Radiosarajevo.ba)