IBU: Forum o domaćoj proizvodnji u BiH

Poslovni klub Internacionalnog Burč univerziteta i udruženje “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH” će 22. maja 2014. godine u 10:00 sati organizovati Forum u okviru kog je planirano održavanje panel diskusije sa uspješnim bh. privrednicima, te predavanja i predstavljanje najuspješnijih domaćih firmi.


Foto: IBU
Foto: IBU

Nakon uspješno realizovanog prvog Foruma o domaćoj proizvodnji u Bosni i Hercegovini, Poslovni klub Internacionalnog Burč univerziteta i udruženje “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH” će 22. maja 2014. godine u 10:00 sati organizovati i drugi Forum, u okviru kog je planirano održavanje panel diskusije sa uspješnim bh. privrednicima, te predavanja i predstavljanje najuspješnijih domaćih firmi.

Advertisements

Forum o domaćoj proizvodnji u BiH je aktivnost koja je rezultat studentske ideje i aktivizma, pokrenut sa ciljem da se bosanskohercegovačkoj javnosti i studentima promovišu pozitivni primjeri bosanskohercegovačke privrede, te da se podstiče poduzetnički duh i poslovna inicijativa kod mladih.

Ova inicijativa je prepoznata i podržana od strane generalnog partnera Foruma, udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH”, koje od 2004. godine aktivno radi na promovisanju domaće privrede i podizanju svijesti građana o važnosti kupovine domaćih proizvoda, a očekuje se da će biti prisutni gosti iz privrede, društveno-političke zajednice, nevladinog sektora i akademske zajednice.

Advertisements

Internacionalni Burč univerzitet je visokoškolska ustanova koja svojim djelovanjem radi na unapređenju zajednice, te kroz različite projekte i saradnju sa institucijama iz privatnog i javnog sektora i međunarodnim institucijama daje doprinos u rješavanju lokalnih i globalnih problema. Stoga, studenti i menadžment Burč univerziteta su od prethodne godine odlučili veću pažnju posvetiti domaćoj proizvodnji, stoji u saopštenju iz Internacionalnog Burč univerziteta.

(STUDOMAT.ba)