Oko 500 banjalučkih studenata i profesora u akciji čišćenja poplavljenih područja

Oko 500 studenata i zaposlenih Univerziteta u Banjoj Luci učestvovalo je jučer u akcijama čišćenja poplavljenih područja.


Foto: UNIBL
Foto: UNIBL

Oko 500 studenata i zaposlenih Univerziteta u Banjoj Luci učestvovalo je jučer u akcijama čišćenja poplavljenih područja.

Advertisements

U saopštenju iz banjalučkog Univerziteta navode da studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci već danima odlaze na poplavljena područja i učestvuju u akcijama čišćenja, a da su jučer angažovani na više lokacija u Doboju, Modriči, Prijedoru i Banjoj Luci.

Prema njihovim navodima, na području grada Doboja u čišćenju Doma kulture angažovano je 60 studenata, nastavnika i saradnika Univerziteta, dok je na Saobraćajnom fakultetu angažovano 80 studenata, prenosi portal Klix.ba.

Na teritoriji opštine Modriča 100 studenata radilo je na čišćenju izbjegličkog naselja Dobor, dok je njih 140 raspoređeno u naseljima Gomjenica i Raškovac u opštini Prijedor.

U akciji čišćenja Osnovne škole u Čelincu jučer je angažovano 50 studenata, a u banjalučkom naselju Zalužani 60.

U nedjelju na području grada Doboja bilo je angažovano 250 studenata, a u banjalučkim naseljima Priječani i Lazarevo njih 110.

Advertisements

U ponedjeljak je u Doboju na čišćenju zgrada Tužilaštva, Osnovnog Suda, Osnovne škole “Sveti Sava” i Ustaničke ulice bilo angažovano 100 studenata, a u izbjegličkom naselju Dobor u Modriči 50, koliko i u banjalučkom naselju Derviši.

U utorak je na prostoru grada Doboja na čišćenju Osnovne škole “Sveti Sava” i Gimnazije radilo 50 studenata, izbjegličkog naselja Dobor u Modriči 70, banjalučkog naselja Lazarevo 100, te u naselju Gomjenica u Prijedoru 140 studenata.

U saopštenju se napominje da će aktivnosti studenata i zaposlenih Univerziteta u Banjoj Luci biti nastavljene i narednih dana.

[box type=”shadow”]Facebook: Univerzitet u Banjoj Luci – pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta![/box]

(SRNA/Klix.ba)