I kad spavaju, muči ih faks! Otkriveno kojih 5 noćnih mora studenti često sanjaju

Koji je najgori san koji student može usniti? Vjerojatno da je pao ispit za koji se pripremao duže vrijeme ili čak cijelu godinu.Više ni ne moramo pitati koje noćne more muče studente jer je istraženo koje strašne snove najčešće sanjaju.


Prema novim saznanjima koje je donio portal Times Higher Education, čak osam od deset studenata ima noćne more povezane s visokim obrazovanjem i studentskim životom. To je otkrila mobilna aplikacija za traženje posla naziva Debut, a istraživanje je provedeno među 1 331 studentom, prenosi mojfaks.com.

Advertisements

Istraživanje je bilo o navikama spavanja i o navikama koje ih odvlače od spavanja. Otkriveno je da 84 % studenata ima noćne more koje imaju veze s fakultetom te im takvi snovi ometaju spavanje.

Ovo je top pet snova za koje su studenti rekli zbog kojih ne mogu spavati u opušteno i u miru:

1. Ispiti (kašnjenje na ispit, neodlazak na ispit, nemogućnost pisanja ispita do kraja)

2. Pad na ispitu, pad godine na fakultetu

3. Kolege i veze

Advertisements

4. Zdravlje (ispadanje zuba i kose, nemogućnost disanja)

5. Dug za školarinu

Čak 69 % studenata reklo je da dnevno spava i po sedam sati, a 74% njih uskraćuje si spavanje zbog učenja i pripreme ispita. Ono što je zanimljivo, jest brojka od 41 % studenata koji su barem jednom zaspali tokom predavanja. Kako bi si pomogli zaspati studenti uglavnom smanjuju svjetlinu na ekranu mobitela, velik broj njih sluša opuštajuću glazbu, neki vježbaju, a drugi zapisuju misli na papir kako bi razbistrili glavu. Samo 23% studenata koristi mobilne aplikacije koje pomažu zaspati poput Headspacea ili Sleepcyclea.

Premda do sada nije bilo ovakvog istraživanja, lako je za pretpostaviti koje su to noćne more uobičajene za studentsku populaciju.

(STUDOMAT.ba)