Homework HUB organizira prvu školu matematike i to sa nadarenim Ristom Bozalom

Imate problem sa matematikom? Homework HUB ima rješenje za vas!


Foto: Facebook
Foto: Facebook

U Homework HUB-u će se u narednom periodu održavati Prva škola matematike sa nadarenim studentom, Ristom Bozalom, čija je ideja da pokrene školu matematike za sve osnovce i srednjoškolce.

Risto Bozalo je student treće godine Mašinskog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo (UIS) i vanredni student druge godine Matematike i Fizike UIS, a u decembru prošle godine pokreće svoj YouTube kanal i besplatno drži časove matematike, o čemu smo pisali na našem portalu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Student pokrenuo svoju školu matematike: “Na ideju sam došao jer u svakoj pori našeg društva vlada propast”

Homework HUB ostvarivši saradnju sa Ristom, uskoro pokreće Prvu školu matematike i za osnovce i srednjoškolce u Kantonu Sarajevu. Svi učenici i učenice koji imaju problem sa matematikom ili za one koji žele da znaju više ili da se pripremaju za takmičenja, imat će priliku to učiniti u  prostorijama Homework HUB-a, već od oktobra mjeseca. Svakom polazniku/ci Škole bit će posvećena posebna pažnja na osnovu potreba.

 – Pročitavši Ristine intervjue, odmah smo ga pozvali u HUB da ostvarimo saradnju i našim učenicima/ama ponudimo nešto novo u procesu neformalnog učenja i razvijanju vještina. U razgovoru sa njim, shvatili smo koliko znači kad neko prepozna vaš trud i rad, i zbog toga nam zadovoljstvo da uskoro pokrećemo ovakvu aktivnost, jer smo i mi isti ti mladi ljudi koji stalno iziskuju da budu prepoznati i cijenjeni u društvu. Na kraju, možemo zaključiti da mladi uvijek moraju biti uz mlade, zaključuje direktor Homework HUB-a, Mirza Rastoder.

Pratite stranicu Homework HUB jer će na njoj uskoro biti objavljene novosti u vezi Škole.