Grad u kojem se susreću prošlost i inovacija: Prijavite se za stipendije za studiranje u Veneciji

Osnovan 1868. godine kao prva poslovna škola u Italiji, Univerzitet Ca’ Foscari iz Venecije obuhvata široki spektar osnovnih i master studija, kao i brojne postdiplomske programe.


Godišnja školarina na Univerzitetu je izuzetno niska. Ministarstvo obrazovanja Italije pokriva čak 70% cijene studija.

Advertisements

Troškovi školarine za osnovne studije iznose 1.200€ po godini, a za master studije 1.200€.

Ca’ Foscari se nalazi među najbolje rangiranih 200 univerziteta na svijetu. Vjeruju da bi visoko obrazovanje trebalo da bude dostupno svima. Imajući to u vidu nude 100 stipendija koje pokrivaju troškove školarine i 90 stipendija u iznosu od 5.000€. Stipendije se dodjeljuju na osnovu uspjeha u dosadašnjem školovanju (merit based) kao i na osnovu finansijskih mogućnosti (income based).

Univerzitet školuje preko 23.000 studenata u okviru sljedećih oblasti: ekonomija i menadžment, jezici (rangiran u prvih 150 univerziteta u ovoj oblasti), društvene i humanističke nauke, nauka i tehnologija, studije kulture, internacionalne studije, javno upravljanje, zaštita i upravljanje kulturnim dobrima.

Venecija je grad u kojem se susreću prošlost i inovacija, gdje se inspiracija nalazi na svakom ćošku; riznica kulturnog naslijeđa koja se rasprostire na 120 malih ostrva.

Region Veneto je jedan od ekonomskih motora Italije, te studije u Veneciji predstavljaju izuzetan spoj historije i kulture s jedne strane, biznisa i svijeta proizvodnje s druge. Univerzitet Ca’ Foscari kroz mnogobrojne programe stažiranja i saradnje omogućava studentima iskustvo rada sa vodećim firmama regiona Veneto kao i stažiranje u inostranstvu. Veliki broj Double degree i Joint degree programa vam omogućava da studije upotpunite internacionalnim iskustvom na nekoj od preko 600 renomiranih akademskih institucija sa kojima Ca’ Foscari sarađuje.

Ca’ Foscari se nalazi u top 150 univerziteta filologije, top 250 univerziteta za ekonomiju i top 200 za historiju. Također, spada u top 10 univerziteta u Evropi i važi za najuspešniji univerzitet po broju osvojenih Marie Curie Research Fellowships, nagrada koje dodjeljuje Evropska komisija.

Početak studija i apliciranje

Početak studija: Septembar 2019.

Advertisements

Prijavljivanje: od 5. novembra 2018. do 19. aprila 2019.

Predstavnik Univerziteta za Srbiju, Crnu Goru i BiH je prof. Ivan Mangov. Da biste pokrenuli aplikaciju i dobili informacije o uslovima za upis i rokovima za master studije pišite na adresu ivan.mangov@gmail.com.

Nastava se odvija na engleskom i italijanskom jeziku u zavisnosti od odabranog programa.

Studije

Listu svih osnovnih i master studija možete pronaći na sljedećem linku.

Master programi na engleskom jeziku:

Za virtuelnu turu kroz univerzitetske kampuse kliknite ovdje..

(STUDOMAT.ba)