400 stipendija za studije na Politecnico di Milano

Politecnico di Milano nalazi se među prvih 20 na rang listi svjetskih univerziteta u sva tri područja specijalizacije: 17. u inženjeringu, 9. u arhitekturi i 5. u dizajnu. QS World University rangira najbolje univerzitete širom svijeta, pozicionirajući Politecnico di Milano visoko u konkurenciji jistorijskih Oksforda, Harvarda, Kembridža i MIT.


POLITECNICO DI MILANO

Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1000 profesora, najveći je italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn. Od svog osnivanja 1863. godine “Politecnico di Milano” je baziran na kvalitetu i inovaciji nastave, što je rezultiralo uspostavljanjem čvrste saradnje sa svijetom ekonomije i privrede kroz razvoj eksperimentalnog istraživanja i transfer tehnologije.

Prijave za upis na prvi semestar master studija, na kom nastava počinje u septembru 2019. primat će se u periodu od 10. januara do 15. marta 2019 godine.  

Svi prijavljeni studenti biće uzeti u obzir za dodjelu PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije, kao i DSU stipendije.

Prof. Ivan Mangov je predstavnik univerziteta Politecnico di Milano za Srbiju, Crnu Goru i BiH. Za dodatne informacije o stipendijama i asistenciju prilikom konkurisanja, kao i obaveznu registraciju kandidata, pišite na adresu ivan.mangov@gmail.com

“Politecnico di Milano” dodjeljuje najboljim studentima “PLATINIUM” stipendije u iznosu od 13.886€.

Studenti koji dobiju “GOLD” stipendiju, u iznosu od 8.886€ godišnje, imat će pokrivene troškove smještaja u studentskom kampusu kao i pokrivene troškove školarine.

“SILVER” stipendija pokriva troškove školarine u iznosu od 3.886€ godišnje.

Stipendije su namijenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. Za dodjelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodelu stipendije. Godišnja školarina za master studije iznosi 3.886€.

Politecnico di Milano takođe nudi studentima smeštaj po povlašćenim cijenama u nekom od sljedećih studentskih domova. Cijene smještaja se kreću oko 300€ mjesečno, ali variraju u zavisnosti od kampusa, te je potrebno raspitati se za svaki pojedinačni studentski dom. Studenti koji budu dobili “PLATINUM” ili “GOLD” stipendiju imaće u okviru stipendije pokrivene troškove smještaja.

Studenti koji još nisu diplomirali  mogu konkurisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uvjerenje sa fakulteta da mogu steći diplomu prije odlaska na studije u Milano.

Odluku o prijemu kandidata kao i odluku o dodjeli stipendije ili oslobađanju od plaćanja školarine, donosi komisija sačinjena od profesora sa odsijeka za koji kandidati konkurišu.

Prilikom ocjenjivanja dosijea kandidata komisija će obraćati posebnu pažnju na prosjek u dosadašnjem studiranju, biografiju, motivaciono pismo i preporuku profesora.

Prijavljivanje na master studije se ne naplaćuje, a svi prijavljeni kandidati biće uzeti u obzir za dodjelu stipendija.

(STUDOMAT.ba)