Global Village: Najveći evropski sajam kultura ove godine u Sarajevu

Najveći evropski sajam kultura sa preko 300 mladih učesnika iz 50 zemalja Evrope i svijeta će 5. aprila okupiti desetak hiljada posjetilaca iz Bosne i Hercegovine u Domu mladih na Skenderiji.


AIESEC BiH Global Village Sarajevo

Na sajmu kultura Global Village posjetioci svih uzrasta će moći uživati u raznolikom programu. Pored izložbenog prostora hrane, pića i kulturnih elemenata koje će nam predstaviti inostrani gosti, domaći preduzetnici će izlagati i prodavati svoje proizvode.

Pored sajamskog dijela događaja, na bini Doma mladih nastupit će brojni lokalni bendovi i plesne grupe poput Mostar rok škole, grupe Fresh Generation, mladih talenata Adnana i Tarika, malih balerinica i poznatih DJ-eva.

Organizatori sajma najavljuju i zanimljivu nagradnu igru za posjetioce sa vrijednim nagradama, kao i prisustvo brojnih inostranih i domaćih kompanija zainteresovanih da upoznaju mlade talente. Kompanija Red Bull će u svojoj Chill Out zoni nuditi osveženje, a sadržaj događaja biće prilagođen svim generacijama.

Ovaj sajam kultura, podržan od strane Ujedinjenih Nacija tradicionalno širom svijeta organizuje AIESEC, najveća svjetska organizacija vođena od strane mladih, koja se bavi razvijanjem potencijala mladih putem internacionalnih razmjena studenata.

Ove godine, u sklopu evropskog kongresa mladih EuroXPRO, održat će se ovaj događaj koji za cilj ima da upozna lokalno stanovništvo sa mnogobrojnim svjetskim kulturama,  ali i da gostima pokaže domaću kulturu i na taj način doprinese turizmu naše zemlje.

O ovom događaju, kao i o omladinskoj organizaciji AIESEC se možete više informisati na zvaničnom web sajtu, a ukoliko želite postati partner događaja možete se javiti putem e-mail adrese: euroxpro2017@gmail.com

(STUDOMAT.ba)