Svečano otvoren četvrti Tuzla Brain Week

Sinoć je na Medicinskom fakultetu u Tuzli otvoren četvrti Tuzla Brain Week.


Svečano otvoren četvrti Tuzla Brain Week cover

Preko osamdeset studenata uspješno je organiziralo najveću manifestaciju na Univerzitetu, a koja je ove godine posvećena Mozgu i Genetici. Na svečanoj ceremoniji svoje učešće je uzeo premijer Vlade Tuzlanskog kantona Bego Gutić, rektor Univerziteta u Tuzli prof.dr. Samir Nurić, prof.dr. Enver Zerem ispred Univerziteskog kliničkog centra Tuzla, rektor Internacionalnog Burch Univerziteta iz Sarajeva prof.dr. Samir Marjanović, te mnogobrojni članovi akademske zajednice i Vlade Tuzlanskog kantona.

Advertisements

Organizaciju TBW-a ove godine predvodila je koordinatorica Ilvana Rabotić, uz mentorstvo prof. dr. Osmana Sinanovića i prof.dr. Nermine Hadžigrahić

U prvom djelu Svečane ceremonije, prisutnima su se obratili voditelji projekta, Rektor, Premijer i dekanica Medicinskog fakulteta Tuzla, prof.dr. Nermina Hadžigrahić. Drugi dio ceremonije održana su plenarna predavanja na kojima su govorili prof.dr. Damir Marjanović i prof.dr. Osman Sinanović. Svoj veliki interes za ovaj projekat pokazali su kako studenti, tako i mladi ljekari i učenici srednjih škola u Tuzli. Amfiteatar je bio premali da primi sve zainteresovane za prisustvo ovoj ceremoniji koja je završena predavanjem prof. Sinanovića o  Distrofinopatijama.

Advertisements

Poslije završenih predavanja svi prisutni su mogli uživati u prezentaciji rada Tima za biomedicinski inžinjering, gdje su naši učesnici mogli vidjeti, ali i isprobati različite aprate koji se koriste za bolje mjerenje odreĎenih tjelesnih funkcija, kao i stimulaciju osjeta putem virtualne realnosti.

Već danas imamo priliku da čujemo i vidimo nešto novo. Tako će danas na  UKC-u, Klinici za Infektivne bolesti predavanja održati prof. dr. Mirjana Vidović i prof.dr. Sinanović u okviru programa okruglog stola gdje će učešće uzeti studenti sa drugih fakulteta i univerzite iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Od sutra nam također počinje i prvi ovogodišnji Naučni kafić u Just Caffe Pub-u u centru Tuzle sa početkom u 17.00h. Tematika današnjeg kafića je Neuroekonomika sa predavačem dr.sci. Admirom Čavalićem.

(STUDOMAT.ba)