Garden of Dreams festival se u avgustu vraća na „scenu“ – organizatori poručuju: „Nećemo odustati od svojih snova“

Pandemija koronavirusa jako je pogodila festivalsku i muzičku industriju, a mnoge manifestacije kako u BiH, tako i u regiji i svijetu nažalost već su otkazane, međutim, za sve sanjare i fanove elektronske muzike, od organizatora Garden of Dreams Festivala, stižu sjajne vijesti. Naime, drugo izdanje Garden of Dreams Festivala održat će se u novom terminu, i to 15. i 16. augusta.


received 2619533608334910

Garden of Dreams čarolija nastavlja svoj put, a za nešto manje od tri mjeseca sprema se i drugo izdanje Garden of Dreams Festivala, koje će se potruditi nadmašiti prošlogodišnji uspjeh i potvrditi kvalitet koji su prepoznali svi umjetnici i fanovi elektronske muzike, zahvaljujući kojima je GoD postao globalni fenomen. Drugo izdanje GoD Festivala obećava nezaboravan provod uz velikane elektronske muzičke scene koji će zapaliti plesni podij, a publika će uz vruće ritmove elektronske muzike imati prilike plesati pod zvijezdama i suncem bh. prijestolnice.

Advertisements

Podsjetimo, drugo izdanje GoD Festivala prvobitno je bilo zakazano za juni, ali su zbog pandemije koronavirusa organizatori odlučili taj termin pomjeriti na august, kada će epidemiološka slika, nadamo se, biti još bolja, putovanja normalizirana, ljudi otvoreniji i još spremniji za život, kvalitetnu muziku i vrhunsku zabavu. Bitno je naglasiti da su svi do sada najavljeni gosti potvrdili svoj dolazak na Festival te da će organizatori voditi računa o svim mjerama opreza. Kako je i najavljeno, GoD Festival ove godine u Sarajevo dovodi neka od najaktuelnijih imena na svjetskoj elektronskoj sceni.

Advertisements

 Garden of Dreams ekipa pobrinula se da i u jeku pandemije koronavirusa fanovima elektronske muzike olakša ostanak kući, vodeći ih na serijal magičnih, virtuelnih putovanja širom BiH, u okviru projekta Garden of Dreams presents BiH. Tako smo u okviru ovog novog projekta iz GoD kuhinje do sada obišli Sarajevo, tvrđavu Vranduk, Dolinu Heroja (Tjentište) i Stari grad Srebrenik. Garden od Dreams ekipa pokazala je kako i u teškim vremenima, koja su srećom za nama, kulturni život kao i onaj stvarni nikako ne smiju stati, kako je od izuzetnog značaja nastaviti njegovati kulturno-historijsku baštinu BiH te ponuditi ljudima dozu sreće, radosti i zabave, te u tom ritmu žele nastaviti i dalje.

Stoga, ne zaboravite i ove godine biti dijelom najiščekivanijeg elektronskog spektakla u BiH, 15. i 16. augusta – pridružite nam se u sarajevskoj Bašti snova i usudite se plesati svoje snove.