Studentski recepti: Japanske palačinke

 Studentski recepti: Japanske palačinke

Osim fantastičnog okusa, japanske palačinke jednostavne su i za pripremu te su brzo gotove.

One su trenutno hit i na Instagramu zbog svog jedinstvenog oblika, a dodatno ih možete ukrasiti voćem po želji ili javorovim sirupom.

Sastojci:

100 g brašna (običnog ili bezglutenskog)

½ kaščice praška za pecivo

1 kašika sode bikarbone

2 kašike smeđeg šećera

4 jaja (4 bjelanjka, 2 žumanjka)

50 ml mlijeka

2 kaščice ekstrakta vanilije (po želji)

kokosova mast ili maslac

dekoracija po želji (javorov sirup, voće)

Priprema:

Razdvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke uz pomoć ručnog miksera izmiksajte u snijeg. Izdvojite dva žumanjka i u njih dodajte šećer, ekstrakt vanilije, prašak za pecivo i sodu. Umutite lagano mikserom. Dodajte mlijeko i ponovno umutite. Zatim lagano dodajte brašno i umutite mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili.

U smjesu žumanjaka dodajte smjesu bjelanjaka. Te ih lagano promiješajte koristeći lopaticu.

Malo kokosove masti ili maslaca zagrijte na tavi, na srednje jakoj vatri koju ćete zatim smanjiti do kraja. U okrugli kalup izlijte malo tijesta.

Pecite sve dok na površini tijesta ne primijetite malene mjehuriće, između tri i četiri minute.

Pažljivo maknite kalup i preokrenite palačinku kao bi se dodatno zapekla s gornje strane, oko dvije do tri minute.

Ponovite postupak sve dok imate tijesta te na kraju ukrasite palačinke po želji.

Možda te i ovo zanima?