Fond Turkiye Burslari dodjeljuje stipendije stranim studentima

Turski fond za stipendije (Turkiye Burslari) raspisao je konkurs za dodjelu stipendija stranim studentima za dodiplomske i postdiplomske programe studija, koji je otvoren je do 31. marta.


Aplikacije za dodiplomske, master i doktorske programe će biti obuhvaćene istim aplikacionim ciklusom.

Advertisements

Program, osim stipendije, osigurava i automatski plasman na univerzitet sa poljem edukacije koje kandidat navede u aplikaciji.

Stipendija uključuje mjesečni džeparac (600 TL za dodiplomski, 850 TL za master i 1.200 TL za doktorski), besplatnu školarinu i smještaj, jednogodišnji kurs turskog jezika, jednu povratnu avionsku kartu i zdravstveno osiguranje.

Određeni programi nude se i na engleskom, francuskom i arapskom jeziku, a oni koji žele da apliciraju na njih moraju da dokažu znanje jezika posjedovanjem međunarodno priznatog certifikata. Većina programa koji se nude na engleskom ili francuskom traže i rezultat GRE (Graduate Records Exanmination), GMAT (Graduate Management Admission Test).

Za prijavu na program stipendije za dodiplomski studij potrebno je popuniti online aplikaciju, te dostaviti kopiju diplome iz srednje škole, prepis ocjena iz srednje škole, kopiju validnog identifikacijskog dokumenta i fotografija.

Za prijave na postdiplomski studij, umjesto srednjoškolskih, potrebno je dostaviti kopiju diplome i prepis ocjena sa dodiplomskog, odnosno master, studija.

Detaljnije informacije o programima stipendiranja možete pogledati oficijelnoj web stranici – www.turkiyeburslari.gov.tr.

(stipendije.ba)