Neimenovani službenik Zavoda za socijalno osiguranje uzeo je 10 dana rada tokom ljeta.


Kako saznaje portal Njuz.net ovaj radnik državnog preduzeća kaže kako će mu prijati malo rada kao promjena od napornog odmaranja na poslu tokom cijele prethodne godine.

– Laž je da zaposleni u javnim preduzećima ništa ne rade tokom cijele godine i moj slučaj je primjer koji treba da demantuje stereotipe o nama. Pozvao sam rukovodioca sektora i rezervisao termin od 10 dana za rad. Doduše, nisam planirao da radim baš sad za ljeto, ali pošto su sve kolege otišle na odmor, nisam imao izbora. U svakom slučaju dobro će mi doći pauza od odmora, kaže za Njuz ovaj državni službenik.

On objašnjava šta će sve obuhvatiti njegov radni aranžman koji traje 10 dana.

– U ovaj aranžman uključen je prevoz do posla, klimatizovana kancelarija sa pogledom na grad, sofa iznad koje je ventilator, doručak u menzi i neograničeno piće iz frižidera u kancelariji. Najteže će mi pasti što tokom rada neću igrati pasijans, ali toliko mogu da se strpim do mog povratka sa rada, objasnio je on.

– Za razliku od drugih, koji samo jadikuju čim se vrate sa odmora, ja jedva čekam da prođe rad da mogu da nastavim da uživam u svom poslu, zaključio je ovaj vrijedni državni službenik.

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala Njuz.net.

(Miroslav Vujović, Njuz.net)