Državni službenik uzeo deset dana rada tokom ljeta

Neimenovani službenik Zavoda za socijalno osiguranje uzeo je 10 dana rada tokom ljeta.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Kako saznaje portal Njuz.net ovaj radnik državnog preduzeća kaže kako će mu prijati malo rada kao promjena od napornog odmaranja na poslu tokom cijele prethodne godine.

– Laž je da zaposleni u javnim preduzećima ništa ne rade tokom cijele godine i moj slučaj je primjer koji treba da demantuje stereotipe o nama. Pozvao sam rukovodioca sektora i rezervisao termin od 10 dana za rad. Doduše, nisam planirao da radim baš sad za ljeto, ali pošto su sve kolege otišle na odmor, nisam imao izbora. U svakom slučaju dobro će mi doći pauza od odmora, kaže za Njuz ovaj državni službenik.

On objašnjava šta će sve obuhvatiti njegov radni aranžman koji traje 10 dana.

– U ovaj aranžman uključen je prevoz do posla, klimatizovana kancelarija sa pogledom na grad, sofa iznad koje je ventilator, doručak u menzi i neograničeno piće iz frižidera u kancelariji. Najteže će mi pasti što tokom rada neću igrati pasijans, ali toliko mogu da se strpim do mog povratka sa rada, objasnio je on.

– Za razliku od drugih, koji samo jadikuju čim se vrate sa odmora, ja jedva čekam da prođe rad da mogu da nastavim da uživam u svom poslu, zaključio je ovaj vrijedni državni službenik.

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala Njuz.net.

(Miroslav Vujović, Njuz.net)