Druga regionalna European Students For Liberty konferencija

Druga European Students For Liberty (ESFL) regionalna konferencija će se održati 26. septembra ove godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Riječ je o događaju koji će okupiti na stotine studenata i intelektualaca iz svih krajeva BiH, ali i neke od najboljih svjetskih govornika, sa ciljem da se diskutuje na temu važnosti slobode pojedinca.


ESFL logotip

Konferencija uključuje niz zanimljivih predavanja liberalne tematike: Važnost slobode za mir i prosperitet društva, fenomen ekonomije dijeljenja, budućnost libertarijanskog pokreta, uloga novca u očuvanju slobode pojedinca, opšti mitovi o genetski modificiranoj hrani, intuitivno shvatanje slobode, te analiza osnovnih problema bosanskohercegovačke ekonomije.

Neki od govornika na ovogodišnjoj ESFL konferenciji su: Tom Palmer, Aleksandar Kokotović, James Lark, Muhamed Malayeri, Edo Omerčević, Patrik Reasonover i Admir Čavalić. Na konferenciji se očekuje i delegacija predstavnika samoprozvane države Liberland.

Prisustvo na konferenciji je besplatno, uz uslov registracije na zvaničnoj stranici ESFL pokreta. Na konferenciji, svaki od učesnika će pored promo materijala, na poklon dobiti knjige „Why Liberty“ i „Peace, Love & Liberty“, uz interaktivni CD „Ideas for a Free society“. Konferencija počinje u 10:00, dok će se stolovi za registracije otvoriti u 9:00. Predviđeno je da druga ESFL traje do 15:00, uz pauze za ručak i kafu.

Organizatori druge ESFL konferencije su udruženje „Multi“ i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, uz podršku ESFL pokreta i pokroviteljstvo Rising Tide fondacije.

Link za registraciju možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)